21.2 C
Budapest
2024. április. 30. kedd
HomeÉletmódÉletmód hírekAz ország egyik legnagyobb nevettetője volt: Böröndi Tamásra emlékezünk – fotók

Az ország egyik legnagyobb nevettetője volt: Böröndi Tamásra emlékezünk – fotók

65 éves korában elhunyt Böröndi Tamás, a Vidám Színpad igazgatója – olvasható a teátrum közleményében.

Böröndi Tamás / Fotó: MTI/Zih ZsoltBöröndi Tamás / Fotó: MTI/Zih Zsolt

Mint írtuk, hétfőn este elhunyt Böröndi Tamás, a teátrum igazgatója, megannyi színházi darab és több tévés film szereplője, az ország legismertebb mosolygyártója.

Böröndi Tamás 1955-ben született Budapesten. A Színművészeti Akadémia elvégzése után 1980-ban a debreceni Csokonai Színház tagja lett. 1984-től a Fővárosi Operettszínházban, majd a Vidám Színpadon játszott, 2002-től szabad foglalkozású művészként dolgozott különböző társulatoknál is.

A Rock Színház stúdiójában, illetve az Arany 10 musicalstúdióban zenés színészmesterséget tanított. Színházi szerepei mellett szerepelt néhány játékfilmben, tévéfilmben és alkalmanként szinkronizált is.

A Vidám Színpad 2013-tól új helyszínre, az óbudai Átrium EuroCenter bevásárlóközpontba költözött; Böröndi Tamás lett a társulat igazgatója, aki Straub Dezső művészeti vezetővel folytatta azt a hagyományt, amit korábban Bodrogi Gyula teremtett meg. A színház vezetése és a színészet mellett díszlettervezéssel is foglalkozott.

Böröndi Tamást gyászolja felesége, Götz Anna, ikerlányai, 88 éves édesanyja, kollégái és azok a milliók, akiknek életében mosolyt csalt az arcára. Götz Anna színésznővel több mint 30 évnyi ismeretség után, két-két válással és két-két ikergyerekkel a hátuk mögött 2016 nyarán döntöttek úgy, hogy egybekelnek.

A színészt megannyi színházi darabon túl tévés filmekben is láthatták a nézők. Szerepelt a Szomszédok és a Jóban rosszban című sorozatban is.

Galéria


blikk

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a [email protected] e-mail címen.

Most népszerű

weblap4u banner
Pannon Work