A helyes táplálkozás nem csupán testi és lelki egészséget biztosít, hanem a fogyásban is segíthet.

Míg a zöldségek és a gyümölcsök a magas rosttartalmuknál fogva lehetnek partnerek a fogyókúrás programunkban, addig a citrusos gyümölcsök a zsírégetésben segítenek. Milyen táplálékokat fogyasszunk, hogy megszabaduljunk a súlyfeleslegtől? Mutatunk néhányat, melyekhez bátran fordulhat.

Az avokádó nemcsak finom, de fogyni is segít, hiszen egészséges, azaz egyszeresen telítetlen zsírsavban gazdag. Kutatások igazolják, hogy a rendszeres avokádófogyasztás csökkenti az édesség utáni vágyat, ezért aki most tervezi a fogyókúrát, mindenképpen illessze be az avokádót is az étrendjébe.

A citrusos gyümölcsök is támogatják a fogyást, elsősorban a zsírégetésben lehetnek segítségünkre. Ha van kedve, akár mindennap készíthet magának változatos turmixitalokat, amelyek citrusos gyümölcsöket, narancsot, grapefruitot, mandarint tartalmaznak, de ne felejtse el a zöld leveles zöldségeket sem, hiszen ezek mindegyike nagyon tápláló, egészséges és még finom is.

A zöld leveles zöldségek nagyon sok rostot tartalmaznak. A rostos táplálékok azért is olyan hasznosak a szervezetünk számára, mert támogatják az emésztőrendszerünk működését. A fogyókúra szempontjából ez azért is előnyös, mert nagyon könnyen eltelítenek, így megóvnak bennünket a túl gyakori és a túl nagy étkezésektől. Ezért lehetőség szerint mindig csempésszünk bele a napi menünkbe rostos zöldséget is, mert így nagyobb lesz az esélye annak, hogy nem fogunk elcsábulni két étkezés között.

A káposzta különösen közkedvelt a fogyni kívánó emberek körében, nem véletlen, hogy ma már kapszula, kivonat és tabletta formájában is kapható. Azért nyersen sokkal egészségesebb minden, ezért próbáljuk meg így fogyasztani. A káposzta amellett, hogy sok rostot tartalmaz, C-vitaminban is rendkívül gazdag.

A magvak és a diófélék is egészségesek, amennyiben mértékkel és rendszeresen fogyasztjuk őket. A magvak is rendkívül sok rostot tartalmaznak, emellett E-vitaminban is gazdagok. Ez az antioxidáns vitamin nagyon hasznos, hiszen segít semlegesíteni a szervezetünkben a stressz hatására keletkező szabad gyököket, így védelmez bennünket a betegségekkel szemben.

Hirmagazin.eu

ElőzőAmikor a könyvelő beteg
KövetkezőFekete László befejezte: nem emel többé nagy súlyokat – Ezzel a gyakorlattal búcsúzik a sportágtól – videó
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. Hamarosan 10 éves lesz a Hirmagazin, és a magam részéről nagyon büszke vagyok rá, mert az eltelt időszakban sok olvasónak nyújtottunk minőségi olvasótájékoztatást, örömteli szórakozást és önfeledt pihenési lehetőséget tartalmainkkal! 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, novellákat és regényt is, most az újságírás lett a szenvedélyem! A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, vagy képe, videója, vagy csak egyszerűen szeretne megjeleníteni egy történetet, élményt, elmélkedést, .. szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, itt: [email protected]. Rendszeres olvasóinknak és olvasóinknak köszönöm a hűséget, a sok-sok kommentet, odafigyelést, és építő vagy akár dorgáló kritikákat is! Olvassatok tovább is minket és legyen szép napotok, életetek! Bognár Géza