A legbénább dzsihádharcos

Dátum:

Eltévedt a térképen az orosz férfi, aki az Iszlám Államhoz akart csatlakozni.

Nagyon sokan utaznak azért a törökországi Isztambulba, hogy onnan átjussanak Szíriába, ahol megpróbálnak csatlakozni napjaink egyik legbrutálisabb terrorszervezetéhez, az Iszlám Államhoz.

Ezt tervezte egy orosz férfi is, aki a dagesztáni orrhonában interneten keresztül szervezte meg az útját, majd a családjának azt mondta, hogy Törökországba megy nyaralni. Természetesen arról egy szót sem szólt a 26 éves férfi, hogy mi az utazása igazi célja.

hirmagazin_2015-08-03_151707

Eleinte minden a tervek szerint haladt. A leendő terrorista megérkezett Isztambulba, ahol egy Iszlám Állam sejtnél töltött három napot más oroszokkal együtt, majd innen indult el a társaival Hatay tartományba, a szíriai határhoz.

A férfi ekkor követte el a hibát, ugyanis még Isztambulból küldött egy SMS-t a bátyjának, hogy remekül érzi magát Ankarában, ahol a szállodája alig 2 kilométerre van a tengertől. A probléma csak az, hogy Ankara nem a tenger mellett fekszik, hanem Anatólia közepén.

Az idősebb testvér szerencsére figyelt földrajzórán, és azonnal rájött, hogy valami rosszban sántikál a fivére, ezért értesítette az édesapját, aki Törökországba utazott, és szólt a hatóságnak, akik keresni kezdték a férfit.

Néhány nappal később sikerült elfogni a fiatalembert a határ török oldalán. Az orosz férfit átadták a szüleinek, akik hazavihették Dagesztánba. A fiatalember makacsul ragaszkodik ahhoz, hogy ő nyaralni akart Törökországban, és ismeretlenek kényszeríttették, hogy csatlakozzon a terroristákhoz.

Arról egyelőre nincs hír, hogy a férfit bíróság elé állítják-e, de az biztos, hogy ráfér néhány földrajz lecke, és jogosan érdemli meg a legbénább dzsihádharcos címet.

(Forrás: globoport.hu)

Megosztás:

Weblap4u weboldal karbantartás

Népszerű

További hasonló
Related

Az egész világot bejárta a csoda híre..

Az élet néha a legmegdöbbentőbb történeteket produkálja. Ciudad del...

Közleményt adott ki a Kensington-palota a nagybeteg Katalin hercegnéről

Kiderült mikor végezhet újra teljesértékű munkát Katalin hercegné.. Az egész...

Nagyon kellemetlen adatlopási ügyben érintett az Európai Parlament

Saját alkalmazottai rendkívül érzékeny adatai szivárogtak ki. Személyi igazolványok, útlevelek,...

Robert Fico elleni merénylet: Valóság és összeesküvés-elméletek

Bevezetés Robert Fico, a szlovák politikai élet egyik meghatározó alakja,...
Megszakítás