Az amerikai elnökválasztási kampányban minden elképzelhető, és annak az ellenkezője is.

A republikánusok jelöltje a jelenlegi elnök, Donald Trump, míg a demokraták Joe Bident támogatják. A kiélezett küzdelemben különös jelentősége van annak, hogy Trumpot Nobel-békedíjra jelölték.

Donald Trump amerikai elnök (Fotó: EPA)

Járai Judit tudósító a Kossuth Rádió Vasárnapi újság című műsorában elmondta, Abraham Cooper rabbi úgy nyilatkozott, Donald Trump igazán megérdemli a Nobel-békedíjat. Ezt többen is így gondolják, sőt Trump a múlt héten két jelölést is kapott a 2021-es Nobel-békedíjra.

Cooper rabbi szerint az amerikai elnök igazi diplomáciai sikert, történelmi áttörést ért el a Közel-Keleten azzal,

hogy a kezdeményezésére, és a közvetítése nyomán béke megállapodást tudott kötni az Egyesült Arab Emírségekkel és Bahreinnel – részletezte.

A héten tartott aláírási ceremónián a Fehér Házban Trump úgy fogalmazott: új Közel-Kelet születik. Az amerikai elnököt a múlt héten egy norvég jobboldali képviselő terjesztette fel Nobel-békedíjra. A múlt héten egy második békedíj jelölést is kapott egy svéd parlamenti képviselőtől, mégpedig a szerb és a koszovói gazdasági kapcsolatok normalizálásáért. Ez is igazi áttörés, ezúttal a balkáni megbékélés érdekében.

A jelenlegi amerikai elnök elődjeivel ellentétben nem indított háborúkat,

hanem lezárja ezeket. Nem exportál demokráciát, hanem a gazdasági és kereskedelmi kapcsolatokat igyekszik erősíteni.

Az amerikai baloldal azonban hallgat. A demokrata párt politikusai képtelenek voltak kipréselni magukból még egy soványka gratulációt is.

Joe Bidennek, a demokraták elnökjelöltjének, aki túl gyakran mutatja az erős szenilitás jeleit, szintén csak annyira futotta, hogy Trump végre valami jót csinált.

„A sajtómunkások azonnal lepopulistázták a Nobel-békedíjat javasló svéd politikust, mintha a populizmust önmagában valamiféle negatívum volna” – hangsúlyozta Járai.

„A CNN hírtelevízió eleinte nem foglalkozott a jelölésekkel, és csak később szentelt neki elemzést. Az egyik esti műsorában pedig még gúnyolódott is Trumpon, amiért a díjra jelölték. Aki foglalkozott ezzel, azt is megpróbálta kicsinyíteni” – tette hozzá a tudósító.

A címlapfotó illusztráció. 

hirado, kossuthradio

Hirmagazin.eu

ElőzőAz ellenzéki pártok összefogását és közös választási indulást sürget a DK
KövetkezőOrbán Viktor: Együtt újra sikerülni fog!
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. Hamarosan 10 éves lesz a Hirmagazin, és a magam részéről nagyon büszke vagyok rá, mert az eltelt időszakban sok olvasónak nyújtottunk minőségi olvasótájékoztatást, örömteli szórakozást és önfeledt pihenési lehetőséget tartalmainkkal! 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, novellákat és regényt is, most az újságírás lett a szenvedélyem! A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, vagy képe, videója, vagy csak egyszerűen szeretne megjeleníteni egy történetet, élményt, elmélkedést, .. szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, itt: [email protected]. Rendszeres olvasóinknak és olvasóinknak köszönöm a hűséget, a sok-sok kommentet, odafigyelést, és építő vagy akár dorgáló kritikákat is! Olvassatok tovább is minket és legyen szép napotok, életetek! Bognár Géza