A Momentum aláírásgyűjtésbe kezdett a „Mr. Negyven Százalék” gúnynéven ismert önkormányzati cég vezetőjének leváltásáért

– számol be a Magyar Nemzet

Megtörte a baloldali összefogás egységét Kránitz Krisztián, a kispesti vagyonkezelő igazgatójának személye.

A kispesti Momentum Kránitz Krisztián vagyonkezelő igazgatójának a leváltását követeli és aláírásgyűjtésbe kezd az LMP-vel. Az ügy érdekessége, hogy a Momentum a háttérben a baloldali összeborulás tagjaként egyeztet és pártvezetői szinten megállapodást köt Gajda Péter polgármester csapatával, az MSZP-vel, valamint a Párbeszéddel és a DK-val. A kispesti önkormányzat közleményben reagált Paróczai Anikó momentumos önkormányzati képviselő „akciójához”.

„Méltatlan, hogy a kerület gazdálkodásával, működésével kapcsolatban alapinformációkkal sem tisztában lévő politikusok támadják Kispestet, az önkormányzatot és annak intézményeit” – írta az önkormányzat a kommünikében.

Paróczai Anikó az aláírásgyűjtés kezdetén kijelentette: Kránitz Krisztiánnak távoznia kell. A Mr. Negyven Százalékként ismert politikus, volt helyi önkormányzati képviselő Gajda Péter polgármester régi hűséges harcostársa.

Ismeretes, a Magyar Nemzet és a Hír TV által megszerzett hanganyagokon Lackner Csaba részletesen beszél egy, a helyi MSZP által működtetett ­korrupciós hálózatról. Mint mondta, a pénzt közvetlenül nem az önkormányzati büdzséből kell elvenni, az külső vállalkozóktól áramlik vissza. Beszélgetőtársainak azzal is kérkedett, hogy havonta másfél millió forintot keres, míg képviselőtársa, Kránitz Krisztián vagyonát 200-250 millió forintra becsülte. A hangfelvételeken Lackner közpénzek ellopásáról, visszaosztásáról és korrupciógyanús visszaélésekről mesél társainak. Az egyik videófelvételen kólának nevezett fehér port tartalmazó zacskót tart egy ventilátor elé, vélhetően azért, hogy kiszárítsa a gyanús anyagot.

Hirmagazin.eu

ElőzőFának ütközött és meghalt egy autós Kiskunmajsa közelében
KövetkezőTemplomavatás: Németh Szilárd ismertette Orbán Viktor üzenetét
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. Hamarosan 10 éves lesz a Hirmagazin, és a magam részéről nagyon büszke vagyok rá, mert az eltelt időszakban sok olvasónak nyújtottunk minőségi olvasótájékoztatást, örömteli szórakozást és önfeledt pihenési lehetőséget tartalmainkkal! 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, novellákat és regényt is, most az újságírás lett a szenvedélyem! A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, vagy képe, videója, vagy csak egyszerűen szeretne megjeleníteni egy történetet, élményt, elmélkedést, .. szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, itt: [email protected]. Rendszeres olvasóinknak és olvasóinknak köszönöm a hűséget, a sok-sok kommentet, odafigyelést, és építő vagy akár dorgáló kritikákat is! Olvassatok tovább is minket és legyen szép napotok, életetek! Bognár Géza