Hidegfront érkezett Magyarországra, mára ketté is vált az ország időjárása. Míg keleten tovább tombol a hőség, nyugaton már folyamatosan csökken a hőmérséklet.

Nemsokára az eső is elered, van ahol extrém mennyiségű csapadék várható, így nem kizárt hogy villámárvizek alakulnak ki

– hangzott el az M1 tegnapi, késő esti híradójában.

Beborult az ég Sopron felett. Míg a hétvégén kánikula volt, hétfőre jelentősen csökkent a hőmérséklet. A Dunántúlon több helyen is előfordultak kisebb záporok.

Az ország keleti részében azonban egyre melegebb van. Megtelt a strand Békéscsabán is.

A nyári melegben szinte mindenki a vízbe vágyott. Sokan azért jöttek, mert attól tartanak, hogy a rossz idő hamarosan őket is eléri, így még kihasználják az utolsó napos órákat.

Szegeden elérte a 32 fokot a hőmérséklet

Szegeden párakapu alatt, fagyival a kezükben hűsöltek az emberek. Itt a hőmérséklet elérte a 32 fokot. Sokakat megvisel a hőség. Pintér Ferenc meteogyógyász az M1-en azt mondta, egész Magyarországon erős fronthatás érezhető, ami az arra érzékenyeknél fejfájást okozhat. Kedden pedig további változás várható, akkor a szív- és érrendszeri betegségben szenvedőket érinti majd a légköri változás.

A szakember szerint mivel egyre gyakrabban fordul elő, hogy egyik napról a másikra akár 10-15 fokot is változik a hőmérséklet, az emberek szervezete már kimerült, ezért egyre többen panaszkodnak rossz közérzetre.

„Nem tud a szervezetük regenerálódni, folyamatosan egy terhelés alatt áll és azt tapasztaljuk, hogy megsokszorozódott az ilyen időjáráseredetű panaszokkal nálunk jelentkezőknek a száma és rendkívül változékony tünetekkel, fejfájás, vérnyomás ingadozás, alvásproblémák” – fogalmazott Pintér Ferenc.

Magyarország időjárása ketté vált

Magyarország időjárása ketté vált, míg nyugaton egyre hűvösebb az idő, keleten folyamatosan melegszik a hőmérséklet. Kedden a Dél-Dunántúlon heves zivatarok várhatók.

A Tiszántúlon pedig akár újabb 6-7 fokkal is emelkedhet a hőmérséklet. Az előrejelzések szerint a szélsőséges időjárás miatt a következő napokban a Dunántúlon újabb villámárvizek várhatók.

Zivatarok érkeznek több hullámban

Zivatarok érkeznek több hullámban. Keddre első- és másodfokú figyelmeztetéseket adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat. Az MTI-hez eljuttatott veszélyjelzésükben azt írták: még hétfőn hozzávetőlegesen a Pécs-Miskolc vonaltól északnyugatra alakulhatnak ki zivatarok, felhőszakadás, viharos szél, esetleg nagyobb jég kíséretében.

Kedden a nap első felében az ország nagy részén átmeneti szünet várható, majd délután ismét zivatarokra kell számítani (a legkisebb eséllyel a Tiszántúlon). Ekkor heves zivatarok is lehetnek óránkénti 90 kilométeresnél is erősebb széllökésekkel, nagyobb szemű jéggel és felhőszakadással. Gócokban 30-50 milliméternyi, néhol esetleg ennél is több eső hullhat.

Forrás. OMSZ

Zivatarveszély miatt másodfokú figyelmeztetést adtak ki Budapestre, valamint Pest, Baranya, Bács-Kiskun, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom, Nógrád, Somogy, Tolna, Vas, Veszprém és Zala megyére, míg a többi megyében elsőfokú a figyelmeztetés.

Forrás. OMSZ

Emellett Budapestre, továbbá Pest, Baranya, Bács-Kiskun, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom, Nógrád, Somogy, Tolna, Vas, Veszprém és Zala megyére a felhőszakadás veszélye miatt is elsőfokú figyelmeztetést adtak ki.

Forrás. OMSZ

Az előrejelzés szerint a legalacsonyabb hőmérséklet 13 és 21 Celsius-fok között valószínű. Napközben 22-34 fokig melegszik fel a levegő, északnyugaton lesz hűvösebb.

Forrás. OMSZ

M1, MTI / Hirmagazin.eu

ElőzőA kutyák agya az emberekéhez hasonlóan dolgozza fel a beszédet
KövetkezőEddig ötször tervezték át a virágkarnevál programját
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. Hamarosan 10 éves lesz a Hirmagazin, és a magam részéről nagyon büszke vagyok rá, mert az eltelt időszakban sok olvasónak nyújtottunk minőségi olvasótájékoztatást, örömteli szórakozást és önfeledt pihenési lehetőséget tartalmainkkal! 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, novellákat és regényt is, most az újságírás lett a szenvedélyem! A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, vagy képe, videója, vagy csak egyszerűen szeretne megjeleníteni egy történetet, élményt, elmélkedést, .. szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, itt: [email protected]. Rendszeres olvasóinknak és olvasóinknak köszönöm a hűséget, a sok-sok kommentet, odafigyelést, és építő vagy akár dorgáló kritikákat is! Olvassatok tovább is minket és legyen szép napotok, életetek! Bognár Géza