A határok megnyitásával visszaszivárognak a turisták Budapestre, elindulnak a szállodahajós programok is.

Jövő héten érkezik az első két úszó hotel Budapestre: német, svájci, osztrák utaztatók tervezik a júliusi hajózós programokat Duna-menti úti célokkal, köztük Budapesttel is – írta a Turizmus Online. Az uniós állampolgárokra vonatkozó beutazási korlátozásokat június 17-én oldották fel, június 26-án és 27-én pedig már két szállodahajó is érkezik német utasokkal Magyarországra.

„Az első próbautak a Passau-Budapest-Passau és a Passau-Mohács-Passau útvonalon közlekednek, de külföldi partnereink vizsgálják annak a lehetőségét is, hogy a nyár későbbi időszakában egészen a Fekete-tengerig juthassanak el ” – mondta a turisztikai lapnak az európai utasokat szállító szállodahajók magyarországi programjának szervezésére szakosodott Sváda Office Kft. cégvezetője, Sarlós Katalin. Budapesten, valamint a fővárosból számos vidéki helyszínre szerveznek fél- és egésznapos túrákat.

Szigorú egészségügyi intézkedéseket vezettek be a buszos kirándulásokon csakúgy, mint a hajókon. Ez utóbbiak esetében a több száz fős maximális kapacitás helyett most legfeljebb száz utas érkezhet, és az óvintézkedések részeként egyirányúsították a fedélzetek közlekedését is. A partnerektől úgy tudják, az utazási kedv meglepően magas, nagyon sok utas nem törölteti, hanem átfoglaltatja útját.

infostart / Hirmagazin.eu

ElőzőOrbán Viktor Miniszterelnökünk: a vajdasági magyarok megmutatták, hisznek az összefogás erejében..
KövetkezőKinyit a párizsi Disneyland
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. Hamarosan 10 éves lesz a Hirmagazin, és a magam részéről nagyon büszke vagyok rá, mert az eltelt időszakban sok olvasónak nyújtottunk minőségi olvasótájékoztatást, örömteli szórakozást és önfeledt pihenési lehetőséget tartalmainkkal! 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, novellákat és regényt is, most az újságírás lett a szenvedélyem! A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, vagy képe, videója, vagy csak egyszerűen szeretne megjeleníteni egy történetet, élményt, elmélkedést, .. szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, itt: [email protected]. Rendszeres olvasóinknak és olvasóinknak köszönöm a hűséget, a sok-sok kommentet, odafigyelést, és építő vagy akár dorgáló kritikákat is! Olvassatok tovább is minket és legyen szép napotok, életetek! Bognár Géza