Kedd reggeltől újra üzemel az esztergomi teherkomp

– közölte Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter közösségi oldalán hétfőn.


Mint a bejegyzésben olvasható, Magyarország határain a koronavírus miatt életbe léptetett korlátozó intézkedések során mindig fontos szempont volt a teherforgalom minél zavartalanabb biztosítása.

Szijjártó Péter hangsúlyozta: a szlovák-magyar határon mindig nagy a kamionforgalom, ami nem csoda, hiszen Szlovákia Magyarország második legfontosabb exportpiaca, a két ország kereskedelmi forgalma meghaladja a 10 milliárd eurót.

Hozzátette: Völner Pál, az Igazságügyi Minisztérium parlamenti államtitkára már hetek óta szorgalmazta az Esztergom és Párkány közötti teherkomp újraindítását, ami jelentősen enyhítheti más határátkelők leterheltségét és könnyebbé teszi a környékbeli vállalatok helyzetét is.

Az egyeztetések végül sikerre vezettek, kedd reggel 6 órától újra üzemel az esztergomi teherkomp – emelte ki Szijjártó Péter.

Hirmagazin.eu

ElőzőZáporokra számíthatunk szórványosan kedden
KövetkezőAmerika forrong: gumibottal támadtak a rendőrök a világhírű színészre a George Floyd halála miatti tüntetésen – videó
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. Hamarosan 10 éves lesz a Hirmagazin, és a magam részéről nagyon büszke vagyok rá, mert az eltelt időszakban sok olvasónak nyújtottunk minőségi olvasótájékoztatást, örömteli szórakozást és önfeledt pihenési lehetőséget tartalmainkkal! 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, novellákat és regényt is, most az újságírás lett a szenvedélyem! A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, vagy képe, videója, vagy csak egyszerűen szeretne megjeleníteni egy történetet, élményt, elmélkedést, .. szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, itt: [email protected]. Rendszeres olvasóinknak és olvasóinknak köszönöm a hűséget, a sok-sok kommentet, odafigyelést, és építő vagy akár dorgáló kritikákat is! Olvassatok tovább is minket és legyen szép napotok, életetek! Bognár Géza