Az önkormányzatok most hétvégére is jogosultságot kaptak arra, hogy saját jogkörben dönthessenek a közterület-használattal kapcsolatos kérdésekben a koronavírus-járvány miatt

– közölte a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára.

Dömötör Csaba emlékeztetett: a kormány szombattól meghosszabbítja a kijárási korlátozást. Az önkormányzatok a múlt hétvégéhez hasonlóan szombaton és vasárnap is szigoríthatnak a korlátozáson, mert a módszer jól vizsgázott a húsvéti ünnepek alatt: sikerült megakadályozni, hogy nagy tömegek kiránduljanak – mondta az államtitkár.

Kiemelte: a kormány célja, hogy ellaposítsa a járványgörbét, mert vakcina nélkül csak így lehet megakadályozni az egészségügyi rendszer túlterhelődését. Az eddigi korlátozó intézkedések beváltak, sikerült fékezni a járványt.

Dömötör Csaba az érettségivel kapcsolatban elmondta, hogy szinte csak írásbeli vizsgák lesznek, egy teremben tíz érettségiző tartózkodhat, betartva a másfél méteres távolságot. Az írásbeli vizsgák több mint 80 ezer diákot érintenek, aki idén nem szeretne felvételizni, később érettségizhet – tette hozzá.

Az államtitkár beszélt arról is: mivel a magyar gazdaság erős éveket tudhat maga mögött, a válság nem azt jelenti, hogy megszorító intézkedéseket kell hozni. A kormány azon dolgozik, hogy minél nagyobb támogatást adhasson a bajba jutott ágazatoknak, és legalább annyi munkahelyet hozzon létre, mint amennyit a járvány tönkre tesz – hangsúlyozta.

Az ezt szolgáló gazdasági döntések között említette, hogy júliustól két százalékponttal csökken a szociális hozzájárulási adó minden munkaadó számára, a lakásáfa öt százalékra csökken a rozsdaövezetben, és emelkedik a SZÉP-kártya keretösszege.

Forrás:MTI

ElőzőPéldaértékű az összefogás a bajban
KövetkezőKoronavírusban elhunyt az E. T. operatőre, Allen Daviau
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. Hamarosan 10 éves lesz a Hirmagazin, és a magam részéről nagyon büszke vagyok rá, mert az eltelt időszakban sok olvasónak nyújtottunk minőségi olvasótájékoztatást, örömteli szórakozást és önfeledt pihenési lehetőséget tartalmainkkal! 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, novellákat és regényt is, most az újságírás lett a szenvedélyem! A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, vagy képe, videója, vagy csak egyszerűen szeretne megjeleníteni egy történetet, élményt, elmélkedést, .. szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, itt: [email protected]. Rendszeres olvasóinknak és olvasóinknak köszönöm a hűséget, a sok-sok kommentet, odafigyelést, és építő vagy akár dorgáló kritikákat is! Olvassatok tovább is minket és legyen szép napotok, életetek! Bognár Géza