Túlságosan nem bonyolult, de Bíró Lajos séf ismertette a kulcsfontosságú részleteket..

Étkezési szempontból nem kíván túl nagy előkészületet a húsvét, de odafigyelést annál többet. Bíró Lajos séf azt ajánlja, figyelmünk a sonka, a retek és az újhagyma irányába terelődjön – esetleg még főtt kolbász vagy sült báránycomb, -lapocka az, aminek hely jut a menüben, no és persze a főtt tojás.

„Odarakjuk hideg vízbe főzni, az első felforrás után leöntjük róla a vizet, és újra odarakjuk vízbe főzni, és amikor megkóstoljuk, egy olyan fél óra, egy óra múlva érezni kell, hogy elég sós-e maga a víz vagy nem. Ha nem, akkor egy kevés sót bele kell tenni, bármilyen furcsa is ez, mert különben íztelen lesz a sonka”

– ecsetelte a forrás interjújában Bíró Lajos.

Ha készen van, hagyjuk a levében kihűlni, majd kivesszük, belerakjuk egy zománcos tepsibe, rá egy vágódeszkát, „négy-öt téglát” és lepréseljük.

A tojással kapcsolatban elmondta, kifőzés után finoman kell megtörni a héját, úgy, mint amikor megpucolnánk, és egy kevés sonkalében tovább főzzük a tojást negyed-fél órán át, majd hagyjuk kihűlni a levében ezt is, akkor fogja átvenni a sonkaízt.

A hagymát megpucolva kell hűtőbe tenni, a retket szintén. Lehet még friss tormát reszelni, akinek viszont ez nem elég finom vagy túl erős, egy kis ecettel, sütőben el lehet venni az erejét.

A füstölt sonka leve ráadásul kincs, mert kiváló leves készíthető belőle, egy fokhagymás barna rántással, egy nagy marék petrezselyemmel kell elkészíteni, mondjuk krumpligombóccal, fejtett babbal nagyon j

– mondta a séf.

„A füstölt levet nem dobjuk ki, eltesszük, drága kincs” – figyelmeztetett.

Nyitókép: Pixabay
infostart, Hirmagazin.eu

ElőzőRendőreink elfogták a román gyilkost! Köszönjük munkájukat! – videó
KövetkezőA nap videója: Dr. Papp Lajos – A nemzet egészsége, azaz a test, szellem, lélek – videó
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. Hamarosan 10 éves lesz a Hirmagazin, és a magam részéről nagyon büszke vagyok rá, mert az eltelt időszakban sok olvasónak nyújtottunk minőségi olvasótájékoztatást, örömteli szórakozást és önfeledt pihenési lehetőséget tartalmainkkal! 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, novellákat és regényt is, most az újságírás lett a szenvedélyem! A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, vagy képe, videója, vagy csak egyszerűen szeretne megjeleníteni egy történetet, élményt, elmélkedést, .. szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, itt: [email protected]. Rendszeres olvasóinknak és olvasóinknak köszönöm a hűséget, a sok-sok kommentet, odafigyelést, és építő vagy akár dorgáló kritikákat is! Olvassatok tovább is minket és legyen szép napotok, életetek! Bognár Géza