Egy nap alatt nyolcezerrel nőtt az Egyesült Államokban a koronavírussal megfertőződöttek, és 112-vel a halálos áldozatok száma.

Már 32,356 betege van összesen, harmadával ugrott meg az esetszám egyetlen nap alatt. 178-an gyógyultak fel eddig, jelenleg még 31,764 emberről tudják, hogy fertőzött, közülük 795-en vannak kritikus állapotban. Az Egyesült Államok – Kína és Olaszország után – a harmadik helyen áll a világon a fertőzések számát tekintve.

Messze a legtöbben New York államban betegedtek meg, 15,801-en, itt egy nap alatt 5,429 új beteget regisztráltak; 24 óra alatt 58 -an hunytak el, összesen pedig 114-en.

Fertőzöttségi sorrendben a többi állam a Worldometer adatai szerint:

  • New Jersey: 1,914 eset (+587), 20 elhunyt (+4)
  • Washington: 1,793 eset, (nincs új adat a növekedésre), 94 elhunyt
  • California: 1,555 eset (+164), 29 elhunyt (+5)
  • Michigan: 1,035 eset (+248), 11 elhunyt, (+6)

Fegyelmezetlenségre panaszkodik Andrew Cuomo

„Önpusztítónak nevezte” New York állam kormányzója, hogy még mindig sokan járkálnak az utcán.

Vasárnapi sajtókonferenciáján Andrew Cuomo arra figyelmeztette a New York államban élőket, hogy a vírusválság akár hónapokig is elhúzódhat. Egyetértve azzal, hogy az egyes tagállamok önállóan irányítsák a vírus és a betegség elleni küzdelmet,

Cuomo sürgette, hogy a gyógyászati segédeszközökkel történő ellátást „államosítsák”,

vagyis azok beszerzését és elosztását csakis a szövetségi kormányzat kezelje. Andrew Cuomo szerint ugyanis így elkerülhető hogy az egyes tagállamok versenyezzenek egymással a gyártóknál, illetve a beszállítóknál.

A tagállamokban csökkenőben van az orvosi eszközök raktárkészlete

J. B. Pritzker, Illinois állam demokrata párti kormányzója a CNN hírtelevízióban vasárnap azt állította, hogy „vadnyugat van” az orvosi eszközökkel történő ellátás terén, és ezért az elnököt és a szövetségi kormányzatot okolta. Gavin Newsom kaliforniai kormányzó még szombaton bejelentette, hogy a kaliforniai székhelyű Tesla és Space-X alapítójához, Elon Muskhoz fordult segítségért, aki lélegeztetőgépek, továbbá mintegy 250 ezer maszk gyártását ígérte, illetve már meg is kezdte.

Chad Wolf ügyvezető belbiztonsági miniszter a Fox televíziónak vasárnap adott interjújában arról beszélt, hogy

a kormányzat pillanatnyilag nem tervezi a belföldi repülőjáratok felfüggesztését.

Nyitókép: MTI/EPA/Shawn Thew
infostart, Hirmagazin.eu

ElőzőM85: egyre nagyobb szakaszon folyik az aszfaltozás
KövetkezőEzek a Koronavírus-fertőzés korai tünetei, amiről kevesen tudnak
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. Hamarosan 10 éves lesz a Hirmagazin, és a magam részéről nagyon büszke vagyok rá, mert az eltelt időszakban sok olvasónak nyújtottunk minőségi olvasótájékoztatást, örömteli szórakozást és önfeledt pihenési lehetőséget tartalmainkkal! 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, novellákat és regényt is, most az újságírás lett a szenvedélyem! A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, vagy képe, videója, vagy csak egyszerűen szeretne megjeleníteni egy történetet, élményt, elmélkedést, .. szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, itt: [email protected]. Rendszeres olvasóinknak és olvasóinknak köszönöm a hűséget, a sok-sok kommentet, odafigyelést, és építő vagy akár dorgáló kritikákat is! Olvassatok tovább is minket és legyen szép napotok, életetek! Bognár Géza