Legkésőbb szerdán elindul a koronavírussal összefüggő feladatokat koordináló operatív törzs információs honlapja

– közölte az operatív törzs ügyeleti központjának vezetője hétfői budapesti sajtótájékoztatóján.

Cikkünk frissül.

A honlap indításához a technikai előkészületek megtörténtek, az oldal legkésőbb szerdán elérhetővé válik, és azon minden információ, tanács fellelhető, ami a koronavírus-helyzettel függ össze – mondta el Lakatos Tibor ezredes.

Jelezte, a rendőrség folyamatosan monitorozza a hirdetéseket, eseményeket, amelyek csalás gyanúját vetik fel a koronavírussal kapcsolatosan.

Lakatos Tibor elmondta, hogy a Budapesti Rendőr-főkapitányságnak eddig két esetről van tudomás, de a bűncselekmény megalapozott gyanúját nem sikerült alátámasztani. Ha történik is ilyen, a rendőrség eljárást fog kezdeményezni azok ellen, akik hasznot akarnak húzni a helyzetből – tette hozzá.

Az ezredes közölte, továbbra sincs igazolt koronavírus-megbetegedés Magyarországon. Eddig 89 197 fertőzöttről tudnak világszerte, közülük 2217 eset Európában történt. A betegségbe 3048-an haltak bele világszerte, az európai halálesetek száma 36.

Magyarországon eddig 131 mintát vizsgáltak laboratóriumban, pozitív eset nem volt.

Az ellenőrzések folyamatosak mind a légi, mind a szárazföldi határátkelőhelyeken, előbbiek esetében 4927 személyt ellenőriztek, utóbbinál 408 előzetes egészségügyi ellenőrzés történt – ismertette.

A két zöldszámra hétfő délelőtt 11 óráig 1748 hívás érkezett, elektronikus levélben 648-an kértek felvilágosítást. Lakatos Tibor megjegyezte, ezek többsége komoly, releváns kérdés, azonban egyre többen „szórakozásként” hívják fel a zöldszámokat.

Az ezredes megismételte, aki a betegség tüneteit észleli magán – magas láz, torokfájás, köhögés -, fertőzött területen járt, vagy kapcsolata lehetett fertőzött személlyel, hívja fel kezelőorvosát, aki egy kérdőív segítségével elveti vagy megerősíti a betegség gyanúját.

Ha felmerül a gyanú, a háziorvos mentőt küld az érintettért, amely a lakhely szerinti illetékes kórház infektológiai osztályára szállítja további vizsgálatokra. Ha a laboratóriumi eredmények igazolják az új koronavírust, a beteg átkerül a Dél-pesti Centrumkórházba.

Hirmagazin.eu

ElőzőHalálos közlekedési baleset Vas megyében
KövetkezőA mobiltelefonok napokig cipelhetik a koronavírust (18+)
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. Hamarosan 10 éves lesz a Hirmagazin, és a magam részéről nagyon büszke vagyok rá, mert az eltelt időszakban sok olvasónak nyújtottunk minőségi olvasótájékoztatást, örömteli szórakozást és önfeledt pihenési lehetőséget tartalmainkkal! 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, novellákat és regényt is, most az újságírás lett a szenvedélyem! A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, vagy képe, videója, vagy csak egyszerűen szeretne megjeleníteni egy történetet, élményt, elmélkedést, .. szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, itt: [email protected]. Rendszeres olvasóinknak és olvasóinknak köszönöm a hűséget, a sok-sok kommentet, odafigyelést, és építő vagy akár dorgáló kritikákat is! Olvassatok tovább is minket és legyen szép napotok, életetek! Bognár Géza