A magyar férfi kosárlabda-válogatott nagy hajrával 62-60-ra legyőzte Ukrajnát vasárnap Zaporizzsjában az Európa-bajnoki selejtezősorozat második fordulójában.

Eredmény, 2. forduló, F csoport:

Ukrajna-Magyarország 60-62 (14-10, 16-18, 18-19, 12-15)

a magyar pontszerzők: Vojvoda 11, Keller 10, Benke 9, Váradi 9, Allen 7, Ferencz 7, Perl 5, Horti 4

A felmondási idejét töltő szövetségi kapitány, Ivkovics Sztojan együttese csütörtökön bravúrral 77-75-re legyőzte Szombathelyen a címvédő szlovénokat a hatmeccses selejtezősorozat nyitányán.

A zaporizzsjai meccsre egy helyen változott a gárda, ugyanis a honosított Darrin Govens helyett Tóth Norbert került a 12 fős keretbe.

Az ukránok három nappal ezelőtt 88-73-ra verték az osztrákokat Grazban.

Ami a két csapat egymás elleni mérlegét illeti, 2004 óta nyolc tétmérkőzésen öt ukrán és három magyar siker született.

A 2017-es Eb-n 16. helyezett magyarok – akik 18 év után szerepeltek újra kontinenstornán – a vasárnapi összecsapáson remekül tartották a lépést a javarészt nyugat-európai bajnokságokban edződő ukránokkal. A küzdelmes, kevés kosarat hozó mérkőzésen magyar részről főként a 34 éves Ferencz Csaba és az olasz Reggio Emiliát erősítő Vojvoda Dávid jeleskedett. A nagyszünetben 30-28 volt az állás.

Térfélcsere után elkapta a fonalat a Japánban légióskodó Allen Rosco is, aki 16 ponttal a magyarok legjobbja volt csütörtökön.

A 48-47-ről induló zárószakaszban fej fej mellett haladt a két csapat, majd Benke Szilárd harmadik triplája lendített nagyot az Ivkovics-gárdán. Négy másodperccel a vége előtt büntetőből egyenlítettek 60-60-ra a hazaiak, majd a csattanót Allen Rosco szolgáltatta, akinek az utolsó másodperces kosarával nyertek a magyarok.

A nemzeti csapat a 2021-es kontinenstorna selejtezőjében a címvédő Szlovéniával, Ausztriával és Ukrajnával szerepel azonos csoportban, melyből az első három jut ki a Németországban, Olaszországban, Csehországban és Georgiában megrendezendő Eb-re. A kvalifikáció további négy találkozója novemberben, illetve jövő februárban lesz.

A csoport másik mérkőzésén:

Szlovénia-Ausztria 85-78

Az állás: 1. MAGYARORSZÁG 4 pont, 2. Ukrajna 3 (148-135), 3. Szlovénia 3 (160-155), 4. Ausztria 2

infostart, m4sport, Hirmagazin.eu

ElőzőKoronavírus – lázas ellenőrzés a budapesti repülőtéren, az észak-olaszországi járatok is érintettek (18+)
KövetkezőVívó-vk – olimpiai résztvevő a magyar női tőrcsapat
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. Hamarosan 10 éves lesz a Hirmagazin, és a magam részéről nagyon büszke vagyok rá, mert az eltelt időszakban sok olvasónak nyújtottunk minőségi olvasótájékoztatást, örömteli szórakozást és önfeledt pihenési lehetőséget tartalmainkkal! 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, novellákat és regényt is, most az újságírás lett a szenvedélyem! A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, vagy képe, videója, vagy csak egyszerűen szeretne megjeleníteni egy történetet, élményt, elmélkedést, .. szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, itt: [email protected]. Rendszeres olvasóinknak és olvasóinknak köszönöm a hűséget, a sok-sok kommentet, odafigyelést, és építő vagy akár dorgáló kritikákat is! Olvassatok tovább is minket és legyen szép napotok, életetek! Bognár Géza