Budapest— Az orvosok azt mondták, valószínűleg soha többé nem fog járni, ehhez képest ha némi segítséggel is, de már képes állni Polgár Hajnalka.

A fiatal nőnek kilenc hónappal ezelőtt változott meg egy szempillantás alatt az élete, miután súlyos autóbalesetet szenvedett Ferihegynél, a 4-es út bevezető szakaszánál. Mint arról elsőként beszámoltunk, Hajni nem volt bekötve, a nyilvánosság elé pedig azért állt ki, hogy felhívja a figyelmet arra, hova vezethet, ha felelőtlenül ülünk autóba. Nehéz a gyógyulás felé vezető út, hiszen gyakorlatilag a nulláról kell ismét megtanulnia járni. A lánynak azzal sem volt könnyű szembesülni, hogy gyakorlatilag deréktól lefelé lebénult.

A baleset után nyakmerevítőt kellett hordania/ Fotó:RAS-Archív

A baleset után nyakmerevítőt kellett hordania/ Fotó:RAS-Archív

– A gerincvelőm súlyosan megsérült, öt és fél hónap rehabilitáció után több orvos is azt mondta, fogadjam el a szomorú tényt: örökre kerekesszékhez leszek kötve. Ezt azonban én nem fogadtam el, nem akartam a testem rabja lenni – kezdte Hajni, aki jelenleg továbbra is küzd a szegedi Szent Vincent klinikán, hogy lábát és lelkét is megerősítse. – Rengeteget fejlődtem két hónap alatt ahhoz képest, hogy ülni is nehezemre esett. Most térdtámasszal ugyan, de már állok! – újságolta boldogan és büszkén a Vasárnapi Blikknek. – Nagyon erősek a tornák, de vidám a hangulat, a kedves dolgozók pedig megkönnyítik a helyzetemet. Hosszú és kemény harc áll mögöttem, az előttem lévő út pedig egyáltalán nem tűnik rövidnek. Sajnos a szüleim már csak fentről tudják segíteni a lépteimet…

A gépek és a torna sokat segít Hajnalka állapotának javulásában

A gépek és a torna sokat segít Hajnalka állapotának javulásában

Hajninak most barátai gyűjtéssel segítenek abban, hogy folytathassa rehabilitációját, és végül célba érjen. Aki szeretne segíteni, Polgár Hajnalka számlaszámán (OTP: 11773092-00295718-00000000) megteheti. Mint a fiatal nő mondta: a jövőben szeretné segíteni sérült társait tanácsaival, tapasztalataival.

– A hit az a szó, ami mindenen átsegít. Phineas Taylor Barnum idézete cseng a fülemben mindig: „Célozd meg a Holdat! Még ha elhibázod is, a csillagok közt landolsz” – zárta reménykedve a lány.

Fontos az öv használata

A biztonsági öv használatára rendszeresen felhívja a figyelmet a rendőrség. Azonkívül, hogy kötelező bekapcsolnunk magunkat az autóban, használata életeket menthet meg. Ha 50 km/órás sebességgel ütközünk, és nem vagyunk bekötve, az olyan, mintha több emelet magasból ugranánk ki.

blikk, Hirmagazin.eu

ElőzőTúlélhette volna a balesetet, ha beköti a biztonsági övet
KövetkezőKilencven rendbeli vád a texasi terrortámadás elkövetője ellen
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. Hamarosan 10 éves lesz a Hirmagazin, és a magam részéről nagyon büszke vagyok rá, mert az eltelt időszakban sok olvasónak nyújtottunk minőségi olvasótájékoztatást, örömteli szórakozást és önfeledt pihenési lehetőséget tartalmainkkal! 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, novellákat és regényt is, most az újságírás lett a szenvedélyem! A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, vagy képe, videója, vagy csak egyszerűen szeretne megjeleníteni egy történetet, élményt, elmélkedést, .. szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, itt: [email protected]. Rendszeres olvasóinknak és olvasóinknak köszönöm a hűséget, a sok-sok kommentet, odafigyelést, és építő vagy akár dorgáló kritikákat is! Olvassatok tovább is minket és legyen szép napotok, életetek! Bognár Géza