A polgárőrök a kormány stratégiai partnerei, akik részt vesznek a határvédelemben, és ezáltal jelentősen hozzájárulnak ahhoz, hogy Magyarország közbiztonsága jó

– közölte a kiemelt társadalmi ügyekért felelős miniszterelnöki megbízott vasárnap Budapesten, sajtótájékoztatón.

Nyitrai Zsolt kifejtette, hogy a partnerség a Belügyminisztériummal, a rendőrökkel és a rendészeti szervekkel történő szakmai együttműködésben, valamint költségvetési és eszközbeli támogatásban nyilvánul meg.
A polgárőri munka „modern hazafiságot” jelent, ugyanis a határvédelemben önkéntesen, szabadidejükben vesznek részt, és komoly közösségi feladatot látnak el – fogalmazott a miniszterelnöki megbízott.
Nyitrai Zsolt kijelentette, hogy a határkerítésre és a határvédelemre továbbra is szükség van, mert egyre nagyobb a nyomás a magyar határon. Tavaly több mint 17 ezer illegális bevándorló szeretett volna bejutni az országba, az idén számuk már meghaladta a kétezret – mondta.
Úgy vélekedett: a migráció rontja Európa biztonságát, ahol a migránsok megjelentek, mindenhol megnőtt az erőszakos bűncselekmények száma, és nőtt a terrorveszély.
Csaplár Zoltán beszél a sajtótájékoztatón
A kormánynak továbbra is a biztonság, a gazdaság és a családok védelme az első – emelte ki, hozzátéve: ebben a magyar polgárok csak a Fidesz-KDNP-re számíthatnak, mert az ellenzéki pártok bevándorláspártiak. Csaplár Zoltán, az Országos Polgárőr Szövetség önkormányzati elnökhelyettese azt hangsúlyozta, hogy a szövetség az idén is szeretne minden segítséget megadni a rendészeti szerveknek az ország védelméhez.
A 2015-ös nagy migrációs invázió után a szövetségen belül megalakították a határvédelmi tagozatot az ország és a négy érintett déli megye – Baranya, Bács-Kiskun, Békés és Csongrád megye – lakóinak védelméért – idézte fel. Elmondta: a tagozatban 86 egyesületből 1719 polgárőr vesz részt, akik 530 ember előállításában működtek közre, és 15 alkalommal vettek részt összehangolt határrendészeti akcióban a szerb, a horvát és a román határ térségében. A polgárőrök a hármashatárnál is fontos munkát végeznek.
A tagozat munkájába pedig az Országos Polgárőr Szövetség keretében működő lovas tagozat is bekapcsolódott – tette hozzá. Az elnökhelyettes beszélt arról, hogy a határvédelem olyan terület, amelyre nincs minden polgárőr kiképezve, ezért nagy hangsúlyt kell fektetni a képzésükre. Az állományt frissíteni kell, ehhez a fiatalokat folyamatosan be kell kapcsolni a munkába – mondta Csaplár Zoltán.

ElőzőDróntámadást hajtottak végre egy orosz bázis ellen Szíriában
KövetkezőPaul Walker autógyűjteménye 2,3 millió dollárért kelt el
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. Hamarosan 10 éves lesz a Hirmagazin, és a magam részéről nagyon büszke vagyok rá, mert az eltelt időszakban sok olvasónak nyújtottunk minőségi olvasótájékoztatást, örömteli szórakozást és önfeledt pihenési lehetőséget tartalmainkkal! 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, novellákat és regényt is, most az újságírás lett a szenvedélyem! A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, vagy képe, videója, vagy csak egyszerűen szeretne megjeleníteni egy történetet, élményt, elmélkedést, .. szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, itt: [email protected]. Rendszeres olvasóinknak és olvasóinknak köszönöm a hűséget, a sok-sok kommentet, odafigyelést, és építő vagy akár dorgáló kritikákat is! Olvassatok tovább is minket és legyen szép napotok, életetek! Bognár Géza