A fiatal lány öngyilkos akar lenni. A háztetőre viszi az autista öccsét is azzal, hogy Supermanként fognak repülni.

Mielőtt azonban bekövetkezne a tragédia, ismerkedjünk meg Azra és Mert történetével, hogyan jutottak idáig. Az egész egy repülőúton kezdődött…

A Fogd a kezem! című török sorozat minden hétköznap 18.45-től látható a Dunán, ismétlés másnap reggel 8.35-kor.

Azra (Alina Boz) és Cenk (Alp Navruz) is az Egyesült Államokból tart hazafelé Törökországba. A jól szituált családból származó lány gasztroiskolát végzett a nagy vízen túl, és most visszatér Isztambulba, hogy besegítsen az étteremtulajdonos édesapjának. A jómódú fiatalember kevésbé jó hátszéllel érkezik, lévén kirúgták az egyetemről. A két fiatal útja a repülőgépen keresztezi egymást, nem a legideálisabb körülmények között. A lányt ugyanis zavarja a fülhallgatóból áradó zene, ráadásul a fiú nem hajlandó lejjebb venni a hangerőt. És hogy a bosszúság teljes legyen, a leszállás után, a csomagkiadónál összekeverik a bőröndjeiket.

Kedvcsinálónak itt a sorozat beharangozója:

Az élet azonban újabb és újabb megpróbáltatásokkal szolgál számukra. Miután az apja meghal egy éttermi gázrobbanásban, a kényelmes, védett életet élő lány élete egyik napról a másikra széthullik. Hamarosan kiderül, hogy az apja komoly adósságot halmozott fel, így Azra és az autista öccse, Mert az utcára kerülnek. Megpróbálnak boldogulni, azonban a fiú hamarosan eltűnik.

A sorozat az emberi kapcsolatokra fókuszál (Fotó: Duna Tv)

Cenket nem fogadják kitörő örömmel otthon. Pedig a családi vállalkozást, melyet a nagymama irányít, egy napon várhatóan ő fogja majd átvenni. Feride azonban kemény asszony, és amikor megtudja, hogy az unokája nem fejezte be az egyetemet, büntetésből végig kell járnia a szamárlétrát. Cenk így a konyhán kezdi a munkát. Miközben Azra kétségbeesetten keresi az öccsét, találkozik Feridével, aki munkát ajánl neki. Azra és Cenk így újból találkoznak, és a kezdeti hűvös viszony lassan oldódni kezd köztük. Amikor az ifjú megtudja, hogy mi történt a lány öccsével, együtt indulnak Mert keresésére.

A konyhában találkoznak újra (Fotó : Duna)

A 2018-ban indult török sorozat egy 2009-es dél-koreai széria átirata. Igazából ez nem újdonság, hiszen az utóbbi években több távol-keleti sorozatot is adaptáltak a török tévések (lásd Anya). A történetben természetesen semmi sem olyan egyszerű, mint amilyennek látszik. A cselekmény több szálon fut, tragédiák és érzelmek, nehéz döntések, szerelmek és félreértések befolyásolják a szereplők életét. Az alkotók nagy hangsúlyt helyeznek az emberi kapcsolatok ábrázolására. A főszerepet az anyai ágról orosz, apai ágról bolgár török származású Alina Boz alakítja. Moszkvában született, és hétéves volt, amikor a családfő munkája miatt Törökországba, Isztambulba költöztek. Alina már itt kezdete az iskoláit, a beilleszkedés nehezen ment, mert törökül is meg kellett tanulnia.

Az új török sorozatszínész-generáció tagjai (Fotó: Duna)

A színészettel kilencévesen kezdett foglalkozni, emellett reklámfilmben szerepelt. Később a Kadir Has egyetem színházi tagozatán tanult. A csinos, huszonegy éves színésznő ma már mindkét országot a hazájának tartja. 2014-ben állt először kamerák elé, a Megtört szívek című teleregénnyel alapozta meg pályafutását, napjainkban már főszerepek várják. Korábban az egyik színészkollégájával, Burak Yörükkel járt, azonban mára a szerelmük barátsággá változott. A sorozat férfi főszereplője, a jó képű Alp Navruz is az új sorozatszínész-generáció tagja, 2016 óta filmezik, ez az első sorozata, amit nálunk is bemutattak.

Szilágyi G. Gábor

ElőzőHelyreigazítás – Budapest, 18. kerület, Kondor Béla Általános Iskola ügye
KövetkezőKözel 1700 háztartás szennyvízelvezetését oldja meg ez a projekt
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. Hamarosan 10 éves lesz a Hirmagazin, és a magam részéről nagyon büszke vagyok rá, mert az eltelt időszakban sok olvasónak nyújtottunk minőségi olvasótájékoztatást, örömteli szórakozást és önfeledt pihenési lehetőséget tartalmainkkal! 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, novellákat és regényt is, most az újságírás lett a szenvedélyem! A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, vagy képe, videója, vagy csak egyszerűen szeretne megjeleníteni egy történetet, élményt, elmélkedést, .. szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, itt: [email protected]. Rendszeres olvasóinknak és olvasóinknak köszönöm a hűséget, a sok-sok kommentet, odafigyelést, és építő vagy akár dorgáló kritikákat is! Olvassatok tovább is minket és legyen szép napotok, életetek! Bognár Géza