A grapefruit az egyik legegészségesebb téli gyümölcs: támogatja az immunrendszerünket, segíthet a fogyásban , de a hüvelyfertőzésekből is hamarabb kigyógyulhatunk, ha grapefruitot eszünk!

Akár a sárga, akár a rózsaszín héjú grapefruitot választjuk, mindkét gyümölcs nagyban hozzájárul egészségünk megőrzéséhez. A világon mindenhol elterjedt, eredetileg nyugat Indiából származik, ahol hatalmas ültetvényeken termesztik. A gyógyszeripar is felfedezte nemrég, így a grapefruit mag kivonat már mindenki számára ismerős.
Természetes antibiotikum

Igen magas a rost tartalma, ami segít az emésztésben, így a méreganyagok kiürülésében is. Magas a C-,B-, és az A-vitamin tartalma, sőt a legújabb kutatások szerint antibakteriális hatása is van, így a gyulladásokat és fertőzéseket is segít leküzdeni szervezetünknek. De ezen kívül is van gyógyító hatása, hiszen igen magas a káliumtartalma, ami segít a vér salaktalanításában, így a májra van regeneráló hatása.

A grapefruitmag különleges tulajdonságára, miszerint antibiotikumként is alkalmazható, úgy derült fény, hogy egy amerikai orvos a kertjében fedezte fel, hogy a grapefruit magjai nem bomlanak le a komposztban. Azóta is kutatják folyamatosan a növény egyedülálló gyógyító hatását, amelynek köszönhetően ma, mint a rák egyik természetes ellenszerét is emlegetik.

Hasznát vehetik ezen kívül a fogyókúrázók, kiegészítőként ugyanis felgyorsítja, hatásosabbá teszi a túlsúllyal való küzdelmet. Hatása egyrészt a grapefruit rostok rendkívül magas folyadékfelvevő képességén alapul, mivel azok a folyadék hatására a gyomorban megduzzadva teltségérzetet keltenek. Másrészt a zsírok, az állati zsírok lebontására való képességgel is rendelkezik, így a koleszterinszintre is kedvező befolyással bír.
Jó hatással van a vesékre és a gyomorra is

A grapefruit bioflavonodjai mellett heszperidint és rutént is tartalmaz. Ezek az anyagok közvetlenül a sárga héja alatt találhatóak, a fehér részben, és elősegítik a kapilláris erek regenerálódását. Ezeknek az ereknek a károsodása, eldugulása először a veseműködésen érezteti hatását, ezért a gyümölcs rendszeres fogyasztása a vesékre és a húgyutakra is jó hatással van.

Olvasson tovább! Így csökkentheti a füge a szorulást és a koleszterinszintet!

Alkalmazható továbbá gyomor- és bélpanaszok, fülgyulladás, torokfájás, valamint fogínygyulladás és hüvelyi fertőzések ellen. A kivonatot egyre több kórházban a fertőtlenítőszerekhez adagolva használják, de a háztartásban is nagy segítség lehet a mesterséges fertőtlenítőszerek természetes alternatívájaként.

egeszsegkalauz, Hirmagazin.eu

ElőzőSzáznaponta visszaküldik a matracot, csak hogy ne kelljen érte fizetni
KövetkezőÚjabb hírek érkeztek Leventéről: rohamtempóban javul az SMA-s kisfiú állapota – videó
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. Hamarosan 10 éves lesz a Hirmagazin, és a magam részéről nagyon büszke vagyok rá, mert az eltelt időszakban sok olvasónak nyújtottunk minőségi olvasótájékoztatást, örömteli szórakozást és önfeledt pihenési lehetőséget tartalmainkkal! 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, novellákat és regényt is, most az újságírás lett a szenvedélyem! A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, vagy képe, videója, vagy csak egyszerűen szeretne megjeleníteni egy történetet, élményt, elmélkedést, .. szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, itt: [email protected]. Rendszeres olvasóinknak és olvasóinknak köszönöm a hűséget, a sok-sok kommentet, odafigyelést, és építő vagy akár dorgáló kritikákat is! Olvassatok tovább is minket és legyen szép napotok, életetek! Bognár Géza