Az Audi győri gyárában 1200 fős létszámcsökkentés van folyamatban oly módon, hogy a határozott idejű szerződéseket nem hosszabbítják meg, írta a hvg.hu.

Megközelítőleg 1200 emberrel csökkenti a dolgozók számát a győri Audi Hungária. A leépítés közel 10 százalékos a világ legnagyobb motorgyárában olvasható a hvg.hu oldalán.

A leépítést elsődlegesen úgy oldják meg, hogy a határozott idejű szerződéseket nem hosszabbítják meg, vagy egyszerűen nem kapnak a munkavállalók új szerződést. A másodlagos módszer, hogy a nyugdíj előtt állókat megpróbálják nyugdíjaztatni.

A határozott idejű szerződések meg nem hosszabítása egy április óta tartó folyamat, de azt nem tudta a cég vezetése megmondani, hogy ez hány embert érint.

A hvg.hu nemrég számolt be arról is, hogy az Audi 15 milliárd eurós (5025 milliárd forint) költségcsökkentési programot hajt végre 2022-ig, bár akkor úgy nyilatkoztak a német autóipari óriástól, hogy a gyártókapacitás csökkentése legfőképpen a két németországi üzemet érinti majd.

Az Audi cáfolta, hogy elbocsátanának 1200 embert, bár nem is ezt kérdezték tőlük, ugyanis nem szerződések felbontásával szüntetnék meg a munkaviszonyokat, hanem a lejáró szerződések meg nem hosszabbításával. Az állásfoglalásukban arról számoltak be, hogy „átalakulási folyamat javában zajlik a járműiparban, a konszernben, és az Audi Hungáriánál is, amely nagy kihívások elé állítja a vállalatot”. Azt is hozzátették, hogy valamennyi vállalati folyamatukat felülvizsgálják, így az átalakulási folyamat hatással van a foglalkoztatásra is.

hvg

ElőzőÜzemanyagár-változás 2019. november 1-jétől
KövetkezőUtolsó figyelmeztetés! Ma lejár az adategyeztetés határideje
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. Hamarosan 10 éves lesz a Hirmagazin, és a magam részéről nagyon büszke vagyok rá, mert az eltelt időszakban sok olvasónak nyújtottunk minőségi olvasótájékoztatást, örömteli szórakozást és önfeledt pihenési lehetőséget tartalmainkkal! 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, novellákat és regényt is, most az újságírás lett a szenvedélyem! A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, vagy képe, videója, vagy csak egyszerűen szeretne megjeleníteni egy történetet, élményt, elmélkedést, .. szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, itt: [email protected]. Rendszeres olvasóinknak és olvasóinknak köszönöm a hűséget, a sok-sok kommentet, odafigyelést, és építő vagy akár dorgáló kritikákat is! Olvassatok tovább is minket és legyen szép napotok, életetek! Bognár Géza