Ingyenes tanszercsomagot kapnak a halmozottan hátrányos helyzetű családok gyerekei az iskolakezdésre

– jelentette be az Emberi Erőforrások Minisztériumának szociális ügyekért felelős államtitkára szerdán Budapesten sajtótájékoztatón.

Fülöp Attila közölte, több mint 30 ezer csomagot osztanak ki a Klebelsberg Központ segítségével az európai uniós és magyar költségvetési forrásokból megvalósuló Rászoruló személyeket támogató operatív program keretében.

A kezdeményezés, amelyet a stabil, erős, növekvő gazdaság tesz lehetővé, beleillik a kormány azon törekvésébe, hogy a segítséget igénylő, valóban rászoruló családok minél szélesebb körű támogatáshoz jussanak – emelte ki az államtitkár.

Hozzátette: a csomagokat a többségében fogyatékossággal élő és megváltozott munkaképességű embereket foglalkoztató cég, a Kézmű Közhasznú Nonprofit Kft. gyártotta, tehát a program elősegíti a valódi integrációt is.

Hajnal Gabriella, a Klebelsberg Központ elnöke elmondta, az összesen 198 millió forint értékű csomagokat 554 állami és 98 egyéb fenntartású intézményekbe juttatják el.

A különböző korosztályok szerint összeállított csomagok kiszállítása augusztus 15-ig befejeződik, a diákok a tankönyvekkel együtt, névre szólóan kapják meg őket – fűzte hozzá az elnök.

Hangsúlyozta, helyi kezdeményezések már segítettek a hátrányos helyzetű gyerekeknek, de ennyire összefogottan most először van ilyen akció, a központ pedig minden olyan programban szívesen részt vesz, amely segíti az esélyegyenlőség megteremtését és a hozzájutást a minőségi oktatáshoz.

Hirmagazin.eu

ElőzőAggasztó hírek Bangladesből
KövetkezőNyolc-tíz tonna hulladéktól mentesítették a Felső-Tiszát a PET Kupán
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. Hamarosan 10 éves lesz a Hirmagazin, és a magam részéről nagyon büszke vagyok rá, mert az eltelt időszakban sok olvasónak nyújtottunk minőségi olvasótájékoztatást, örömteli szórakozást és önfeledt pihenési lehetőséget tartalmainkkal! 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, novellákat és regényt is, most az újságírás lett a szenvedélyem! A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, vagy képe, videója, vagy csak egyszerűen szeretne megjeleníteni egy történetet, élményt, elmélkedést, .. szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, itt: [email protected]. Rendszeres olvasóinknak és olvasóinknak köszönöm a hűséget, a sok-sok kommentet, odafigyelést, és építő vagy akár dorgáló kritikákat is! Olvassatok tovább is minket és legyen szép napotok, életetek! Bognár Géza