Várpalota — Hiába van napról napra egyre jobban a várpalotai hintabaleset legsúlyosabb sérültje, Máthé Krisztofer (20), a szülei mégsem tudnak felhőtlenül örülni fiuk látványos gyógyulásának, ugyanis újabb nagy problémával kell megküzdeniük.

A családnak új otthon után kell néznie, mert a hajmáskéri albérletet, amelyben eddig éltek, eladta a tulajdonos, az új vevő pedig a mostaninál több pénzt akar kérni a hét gyermeket nevelő szülőpártól.

– Sajnos, nekünk szűkösek az anyagi lehetőségeink, pedig a párom éjjel-nappal dolgozik, hogy mindenünk meglegyen – kezdte Krisztofer édesanyja, Diána. – Hetek óta próbálunk új albérletet keresni, de mindenhonnan csak visszautasítást kapunk. Ahogy meghallják a hirdetők, hogy hét gyerekkel költöznénk, azonnal nemet mondanak. Pedig bárhol éltünk idáig, mindig rendesen fizettünk, és tisztaságot hagytunk magunk után. Csak abban bízom, hogy azért az utcára nem kerülünk! – csóválta a fejét elkeseredetten az édesanya.

Máthéék Krisztofer mellett még 6 gyereket nevelnek, a nagycsalád nehezen talál új albérletet /Fotó: Grnák László

Mint megírtuk, 2017. szeptember 2-án történt az a baleset, amely Máthé Krisztofer és szerettei életét örökre megváltoztatta: a várpalotai napokon egy 33 méter magas körhinta felső tartóeleme leszakadt, az akkor 18 éves fiú pedig 8 métert repült, majd a járdának csapódott. Krisztofer sokáig kómában volt, felépülésére az orvosok mindössze két százalék esélyt adtak, ám a fiú – csodával határos módon – a gyógyulás útjára lépett. Olyannyira, hogy tavaly télen már a kórházból is kiengedték, s azóta az édesanyja ápolja otthon. Segítséggel már a saját lábán is meg tud tenni pár lépést, a beszéddel azonban még gondjai vannak. Logopédusra lenne szüksége, Hajmáskéren viszont a szülők nem találtak olyan szakembert, aki házhoz menne.

– Szerencsére Krisztofer továbbra is szépen gyógyul, fantasztikus, milyen akarás van a fiamban. A következő lépés, hogy egy hetet Szegeden tölt majd egy rehabilitációs osztályon. Mellette most a kislányomért, Regináért aggódunk: kórházba került, valamilyen fertőzés van a szervezetében, amit az antibiotikumok sem tudnak kiirtani. Valamelyikünk állandóan ott van mellette – árulta el a gondok ellenére is mindig életvidám édesanya.

A kalapácshinta eltörött, a fiú pedig kizuhant az ülésből a betonra /Fotó: RAS-archívum

Kártérítésért perelnének

A rendőrség hosszú ideig vizsgálta a hintabaleset körülményeit, az ügy aktája jelenleg az ügyészségnél van. Krisztofer családja, amint a bírósági tárgyalás lezárul, kártérítési pert indít a hinta üzemeltetője ellen.

blikk

ElőzőElképesztő, új őrület! Csótányokkal szelfiznek a fiatalok a neten! – videó – Oszd meg!
KövetkezőVideó: a Roma játékosa beszólt C. Ronaldonak, kegyetlen válasz jött! Oszd meg!
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. Hamarosan 10 éves lesz a Hirmagazin, és a magam részéről nagyon büszke vagyok rá, mert az eltelt időszakban sok olvasónak nyújtottunk minőségi olvasótájékoztatást, örömteli szórakozást és önfeledt pihenési lehetőséget tartalmainkkal! 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, novellákat és regényt is, most az újságírás lett a szenvedélyem! A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, vagy képe, videója, vagy csak egyszerűen szeretne megjeleníteni egy történetet, élményt, elmélkedést, .. szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, itt: [email protected]. Rendszeres olvasóinknak és olvasóinknak köszönöm a hűséget, a sok-sok kommentet, odafigyelést, és építő vagy akár dorgáló kritikákat is! Olvassatok tovább is minket és legyen szép napotok, életetek! Bognár Géza