Mire jók külön-külön, és mire együtt?

Méz:

– ajánlott a sebek gyógyítására és napégésre
– nagyon szépen kezeli a zsíros és pattanásos bőrt
– megköti a szabadgyököket, mivel sok benne az antioxidáns
– megköti a nedvességet, azáltal hidratál
– baktériumölő hatását enzimei, magas káliumtartalma és aromaanyagai biztosítják.
– B-, C-, A- és E- vitamint is tartalmaz ennek köszönhetően csodát tud tenni a fáradt és érzékeny bőrrel.
– Nagyszerű lehet a méz gyomorhurutra, szívbetegségre, májbetegségre, epebetegségre illetve légúti betegségekre.
– Enyhíthetőek vele a nőgyógyászati betegségek, idegrendszeri problémák, pszichés problémák.
– Komolyabb égési sérülések esetén és visszérproblémák esetén felhasználható.

Szódabikarbóna:

– segít eltávolítani az elhalt hámsejteket
– összehúzza és tisztítja a pórusokat
– kezelni lehet vele a mitesszereket
– kiegyenlíti a bőrszínt
– selymessé teszi és puhítja a bőrt
– A szódabikarbóna nagyon hatásos lehet fogmosásra. Remekül eltávolítja a fogkövet és megöli a baktériumokat.
–  Lehet belőle készíteni természetes alapú dezodort. Csak össze kell keverni a kedvenc illóolajadat szódabikarbónával.
– Lúgosító hatásának köszönhetően semlegesíti a gyomorsavat. Csak össze kell keverni egy kanál meleg vizet egy kis szódabikarbónával.
– A szódabikarbónával hajat is lehet mosni. Zsíros és korpás haj esetén nagyon jó megoldás.
– Szappanként is lehet használni a szódabikarbónát. Enyhíti a bőrégést.

A méz és a szódabikarbóna is csodát tesz belsőleg és külsőleg is. A szódabikarbóna zseniális lúgosító hatása és a méz reakciója összekombinálva fantasztikus szépségápoló és gyógyító hatással rendelkezik.

Külön-külön is alkalmazzák mindkettőt, de együtt igazi csodaszer válik belőlük. Szükségünk van szódabikarbónára és mézre.Elkészítése: Keverjünk össze 1 teáskanál szódabikarbónát 1 evőkanál mézzel. Ha összekevertük, melegítsük fel kicsi lángon a keveréket. Fontos, hogy nem szabad forróra hagyni, mert a méz elveszti a hatását. 1 vagy 2 hónapon keresztül fogyasszunk 1 evőkanállal, napi 3 alkalommal. Ne fogyasszuk közvetlenül étkezés előtt vagy után, hanem várjunk egy kicsit. Érdemes a kúra alatt diétás étrendre váltani, tehát ne együnk cukrot, húst és lisztet. Hatására méregtelenítődni fog a szervezet, ezen kívül ez a csodaszer jó hatással van a bélrendszerre, és serkenti az anyagcserét is.

 

A méz és a szódabikarbóna együttes hatásai.

hazipatika

ElőzőÉvtizedes viták végére tettek pontot a közigazgatási különbíróságok létrehozásával
KövetkezőMagyarország az agrárium területén is helybe viszi a segítséget
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. Hamarosan 10 éves lesz a Hirmagazin, és a magam részéről nagyon büszke vagyok rá, mert az eltelt időszakban sok olvasónak nyújtottunk minőségi olvasótájékoztatást, örömteli szórakozást és önfeledt pihenési lehetőséget tartalmainkkal! 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, novellákat és regényt is, most az újságírás lett a szenvedélyem! A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, vagy képe, videója, vagy csak egyszerűen szeretne megjeleníteni egy történetet, élményt, elmélkedést, .. szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, itt: [email protected]. Rendszeres olvasóinknak és olvasóinknak köszönöm a hűséget, a sok-sok kommentet, odafigyelést, és építő vagy akár dorgáló kritikákat is! Olvassatok tovább is minket és legyen szép napotok, életetek! Bognár Géza