A fokhagymás sült répa diétás, egyszerű és nagyon finom.

Fokhagymás sült répa tepsiben sütve: laktató, és nem hizlal

 

A fokhagymás sült répa az egyik legízletesebb fogyókúrás étel, amit önmagában, mártogatóssal vagy akár köretként is kínálhatsz. Mivel a zöldség sülés közben megkaramellizálódik, még édesebb lesz, így a gyerekek örömmel megeszik. Alig van vele munka, szinte magától elkészül.

Fokhagymás sült répa

Hozzávalók:

  • 60 dkg sárgarépa
  • 0.5 dl olívaolaj
  • 0.5 teáskanál bors
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 5 szál petrezselyem
  • 1 teáskanál só
Recept idők

Elkészítés:

A sárgarépát pucold meg, majd alaposan mosd meg. Ha vastag, hosszában vágd kettő-négy részre. Az olívaolajat keverd össze sóval, borssal, zúzott fokhagymával. Rakd a répákat sütőpapírral bélelt tepsibe, szorosan egymás mellé. Locsold meg a fűszeres olajjal, majd kicsit forgasd össze.

Tedd előmelegített sütőbe, fedd le fóliával, és 200 fokon süsd meg a zöldséget körülbelül 45 perc alatt, vagy amíg meg nem puhul, a széle pedig sötétbarna nem lesz. Érdemes egyszer-kétszer óvatosan átfordítani, és a végén a fóliát is leveheted róla. Ha szükséges, önts alá kevés vizet vagy zsiradékot. Tálaláskor szórd meg aprított petrezselyemmel.

femina

ElőzőRossz címre küldtek 20 kiló drogot, egy idős pár pedig átvette
KövetkezőÍgy néz ki a 67 éves Bonnie Tyler – Meg nem mondanád, hány éves
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. Hamarosan 10 éves lesz a Hirmagazin, és a magam részéről nagyon büszke vagyok rá, mert az eltelt időszakban sok olvasónak nyújtottunk minőségi olvasótájékoztatást, örömteli szórakozást és önfeledt pihenési lehetőséget tartalmainkkal! 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, novellákat és regényt is, most az újságírás lett a szenvedélyem! A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, vagy képe, videója, vagy csak egyszerűen szeretne megjeleníteni egy történetet, élményt, elmélkedést, .. szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, itt: [email protected]. Rendszeres olvasóinknak és olvasóinknak köszönöm a hűséget, a sok-sok kommentet, odafigyelést, és építő vagy akár dorgáló kritikákat is! Olvassatok tovább is minket és legyen szép napotok, életetek! Bognár Géza