24.5 C
Budapest
2024. április. 30. kedd
HomeFőhírekBelföldi hírekSzupertitkos katonai akció a Honvédkórházban - titokban hagyta el ma az épületet...

Szupertitkos katonai akció a Honvédkórházban – titokban hagyta el ma az épületet a csapatnyi, sebesült ukrán harcos

Az oroszok elleni harcokban megsérült ukránokról biztonsági okokból beszélni sem lehetett.

Kun Szabó István, a Magyar Honvédség Egészségügyi Központ parancsnoka pénteken Budapesten, sajtótájékoztatón elmondta, 2014 óta a magyar állam – baráti országként tekintve Ukrajnára – segítséget nyújt. Azóta 39 katona gyógykezelését végezték el, pénteken három hagyhatja el gyógyultan az intézményt.

Hozzátette: a Honvédkórház eddig is sok sérült katonán segített, s továbbra is kész erre. A kórház számos orvosa katonai műveleti tapasztalatokkal is rendelkezik.

Ljubov Nepop ukrán nagykövet megköszönte a magyar kormány segítségét, továbbá a kórház valamennyi dolgozójának a gondozást. Kiemelte: számítanak arra, hogy a továbbiakban is együttműködnek Magyarországgal abban, hogy erősebbé tegyék az európai platformot.

Szupertitkos katonai akció a Honvédkórházban - titokban hagyta el ma az épületet a csapatnyi, sebesült ukrán harcos 1
Ljubov Nepop ukrán nagykövet és Kun Szabó István, a Magyar Honvédség Egészségügyi Központ parancsnoka sajtótájékoztatóra érkezik a Honvédkórházban. A kórházban sebesült ukrán katonákat kezeltek. 2014 óta 39 katona gyógykezelését végezték el, április 26-án három hagyhatja el gyógyultan az intézményt. A nagykövet sajtóérdeklődésre jelezte, biztonsági okok miatt nincs lehetőség arra, hogy felvételt készítsenek az ukrán katonákról vagy interjút készítsenek velük. / Fotó: MTI/Mónus Márton

Azt mondta: az orosz agressziónak nincs vége, majdnem mindennap vannak sebesültek, áldozatok, ezért a segítségre továbbra is szükségük lesz.

A nagykövet sajtóérdeklődésre jelezte, biztonsági okok miatt nincs lehetőség arra, hogy felvételt készítsenek az ukrán katonákról vagy interjút készítsenek velük.

(MTI)

Forrás: Blikk.hu

Fotó: MTI-Lakatos Péter

Most népszerű

weblap4u banner
Pannon Work