Tompánál újabb hat migráns próbált meg jogellenesen bejutni Magyarország területére. (2019. 02. 27., sze – 15:44, Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság)

Tompa Közúti Határátkelőhelyen a rendőrök – a Nemzeti Adó- és Vámhivatal munkatársainak jelzése alapján – 2019. február 27-én 14 órakor egy Szerbia irányából belépő kamion átvizsgálása során négy külföldit találtak a rakomány között elbújva.

Alig másfél órával később egy másik teherautó jelentkezett belépésre a határállomáson. Az egyenruhások ennek a járműnek az átkutatása során két migránst találtak a raktérben elrejtőzve. A kamionokban elbújt férfiak mindegyike afgán állampolgárnak vallotta magát.

A migránsok sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni, ezért a rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően a külföldi férfiakat visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Tompánál két afgán férfi próbált meg jogellenesen, egy teherautó rakterében elbújva bejutni Magyarországra. (2019. 02. 27., sze – 10:55, Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság)

Tompa Közúti Határátkelőhelyen a rendőrök – a Nemzeti Adó- és Vámhivatal munkatársainak jelzése alapján – 2019. február 27-én 8 óra 25 perckor egy Szerbia irányából belépő kamion átvizsgálása során két külföldit találtak.

A magukat afgán állampolgárnak valló férfiak jogellenesen, a jármű rakománya között elbújva kíséreltek meg az ország területére bejutni.

A migránsok sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni egyik esetben sem. A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően a külföldi férfiakat visszakísérték az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Az illegális migráció alakulása grafikonon

Forrás: police.hu