Céges adományból feltárják és 2021 vége felé megnyitják a látogatók előtt Rómában a Torre Argentina téri, utcaszint alatti régészeti lelőhelyet, ahol időszámításunk előtt 44-ben szenátorok egy csoportja halálra késelte Julius Caesart.

A largo di Torre Argentina-i régészeti leletek restaurálását Virginia Raggi főpolgármester jelentette be hétfőn, amikor aláírta a finanszírozási szerződést a híres Bulgari ékszeripari céggel.

Az egykori Mars-mező helyén négy templom és egy színház maradványai fekszenek. Az elhanyagolt antik romoknak jelenleg csak bizonyos részeit láthatják a járókelők fentről, az utcai korlátok mögül lepillantva.
A romterületre évtizedek óta csak a tér híres kóbor macskáinak, az őket etető önkénteseknek és alkalmanként régészeknek van bejárásuk.

A téren álló templomok mind a köztársaság korából, vagyis a Krisztus előtti 4-1. századból származnak. Az építmények különböző életkora szabad szemmel is azonnal megállapítható, mivel minél mélyebben fekszik egy templom, annál korábbi.

A Mars-mezőn állt a régi Róma első állandó és kőből emelt teátruma, a Pompeius-színház is, amelynek oszlopos előcsarnokában időszámításunk előtt 44. március 15-én Julius Caesart megölték.

„A largo Argentina az egyik legrégebbi régészeti helyszín Rómában. Büszkén járulunk hozzá, hogy a rómaiak visszakapják ezt a területet” – mondta Jean-Christophe Babin, a Bulgari ügyvezetője.

A római ékszerház finanszírozta 2016-ban a turisták körében olyannyira kedvelt spanyol lépcső felújítását is. A Bulgari 1884-ben a lépcső tetejénél nyitotta meg első üzletét. Az olasz-francia luxusipari cég félmillió eurót ad a régészeti lelőhely “szent körzetének” restaurálására, ezt az a további félmillió euró egészíti ki, amely a spanyol lépcső renoválására adott pénzből maradt meg.

Forrás: MTI

ElőzőVéget ért a jegesmedve-invázió az orosz szigetcsoporton
KövetkezőBűnözőknek nevezte a zsidókat Jakab Péter
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. Hamarosan 10 éves lesz a Hirmagazin, és a magam részéről nagyon büszke vagyok rá, mert az eltelt időszakban sok olvasónak nyújtottunk minőségi olvasótájékoztatást, örömteli szórakozást és önfeledt pihenési lehetőséget tartalmainkkal! 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, novellákat és regényt is, most az újságírás lett a szenvedélyem! A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, vagy képe, videója, vagy csak egyszerűen szeretne megjeleníteni egy történetet, élményt, elmélkedést, .. szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, itt: [email protected]. Rendszeres olvasóinknak és olvasóinknak köszönöm a hűséget, a sok-sok kommentet, odafigyelést, és építő vagy akár dorgáló kritikákat is! Olvassatok tovább is minket és legyen szép napotok, életetek! Bognár Géza