Újabb nemzetközi filmfesztiválon nyert díjat Pozsgai Zsolt reformációról szóló, Megszállottak című filmje a hétvégén – közölte a rendező az MTI-vel.

Az alkotás, amely a hitújító Kálvin és a későbbi katolikus szent, Loyolai Ignác találkozásáról szól, ezúttal a dél-ázsai Aranykor Nemzetközi Művészfilm Fesztiváljának (L’Age d’Or International Arthouse Film Festival, LIAFF) januári fordulóján kapta meg a kritikusok díját játékfilm kategóriában.

A nemzetközi független filmgyártást támogató nyugat-bengáliai filmfesztiválra nemzetközi filmes szakemberek havonta jelölnek több kategóriába 20-20 filmet, amelyek közül minden mezőnyben egy nyeri el a kategória díját, emellett az egyes kategóriákban még egy különdíjat, a kritikusok díját és a közönség díját is kiosztják. Az egyes hónapok kategóriadíjasai közül kerül ki később az év legjobb alkotása minden kategóriában – ismertette a fesztivál honlapja.

A Megszállottak a venezuelai FICOCC (Öt Kontinens Nemzetközi Filmfesztivál) döntőjébe is bejutott a hétvégén. A filmmustrára öt kontinensről több mint 150 film nevezett. A Megszállottak a legjobb európai filmként került a díjra esélyes öt alkotás közé.

Pozsgai Zsolt alkotása a Reformáció Emlékbizottság és a közmédia támogatásával készült 2018-ban. A film szerepeit Szabó Máté, Lux Ádám, Nagy Nati, Fésűs Nelly, Árpa Attila, Janik László, Quintus Konrád és Orosz Csenge alakítja, operatőre Kovács Claudia volt.

A film az elmúlt hónapokban több nemzetközi fesztiválon bizonyult a legjobbnak, köztük Monacóban, Zürichben, Kolkatában és Argentínában.

Forrás: MTI

ElőzőSzép gesztus! Örömteli a MÁV hozzáállása! Gratulálunk!
KövetkezőÁllandó terrorveszély: így teszi tönkre Belgiumot az iszlám
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. Hamarosan 10 éves lesz a Hirmagazin, és a magam részéről nagyon büszke vagyok rá, mert az eltelt időszakban sok olvasónak nyújtottunk minőségi olvasótájékoztatást, örömteli szórakozást és önfeledt pihenési lehetőséget tartalmainkkal! 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, novellákat és regényt is, most az újságírás lett a szenvedélyem! A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, vagy képe, videója, vagy csak egyszerűen szeretne megjeleníteni egy történetet, élményt, elmélkedést, .. szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, itt: [email protected]. Rendszeres olvasóinknak és olvasóinknak köszönöm a hűséget, a sok-sok kommentet, odafigyelést, és építő vagy akár dorgáló kritikákat is! Olvassatok tovább is minket és legyen szép napotok, életetek! Bognár Géza