Közel 35 ezer érvényes szavazatot adtak le, Karácsony nagy többséggel nyert.

Karácsony Gergely, a Párbeszéd főpolgármester-jelöltje nyerte a baloldali pártok, az MSZP, a Demokratikus Koalíció (DK), a Párbeszéd és a Szolidaritás fővárosi előválasztását.

A pártok által felkért választási szakértő, Szigeti Péter, az Országos Választási Bizottság volt elnöke vasárnap Budapesten, sajtótájékoztatón jelentette be: az előválasztáson 34 214-en szavaztak, 81 érvénytelen szavazat volt, így az érvényes szavazatok száma 34 133.

Karácsony Gergely 27 598, Horváth Csaba, az MSZP főpolgármester-jelöltje 6535 szavazatot kapott – közölte Szigeti Péter.

https://www.facebook.com/mszpfb/videos/536954483458383/

Őrsi Gergely, az előválasztási bizottság tagja, a fővárosi MSZP alelnöke elmondta, a hétfőtől vasárnapig tartó előválasztás rendben és tiszta körülmények között zajlott. Visszaélések gyanúját felvető jelenségeket és az informatikai rendszer manipulálását célzó kísérleteket nem tapasztaltak – tette hozzá.

Horváth Csaba támogatásáról biztosította győztes ellenfelét, kijelentve, hogy mindketten Budapest felszabadítására tettek ígéretet.

Karácsony Gergely, aki Zugló polgármestere is, úgy vélekedett, „ennek a napnak nincsen vesztese, csak a Fidesz”. Történelmi győzelmet aratott Budapest a Fidesz megosztó politikájával szemben – fogalmazott. Arról beszélt, az a cél, hogy 2019 októberére Budapest végre a budapestieké legyen „a Fidesz helytartóival szemben”.

„Ez a nap egy történelmi nap, egy új ellenzéki politika kialakításának napja. Egy olyan nap, amikor az állampolgárokkal közösen létrehozzuk az ellenzéki egységet a Fidesz politikájával szemben” – mondta Karácsony, aki szerint a budapestiek nem pártokban, hanem közös célokban gondolkodnak. Ezért arra akar koncentrálni, hogy ne az ellenzék jelöltjét, hanem Budapest jelöltjét találják meg.

Addig folytatják a kampányt, míg „el nem érik, hogy egy közös jelöltje legyen az ellenzéknek a Fidesz ellen, illetve amíg ki nem alakítják azt a programot, ami valóban a budapestiek akaratát jelenti” – jelentette ki.

ElőzőTheresa May szerint nem halasztják el a Brexitet
KövetkezőHalálos közlekedési balesetek
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. Hamarosan 10 éves lesz a Hirmagazin, és a magam részéről nagyon büszke vagyok rá, mert az eltelt időszakban sok olvasónak nyújtottunk minőségi olvasótájékoztatást, örömteli szórakozást és önfeledt pihenési lehetőséget tartalmainkkal! 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, novellákat és regényt is, most az újságírás lett a szenvedélyem! A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, vagy képe, videója, vagy csak egyszerűen szeretne megjeleníteni egy történetet, élményt, elmélkedést, .. szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, itt: [email protected]. Rendszeres olvasóinknak és olvasóinknak köszönöm a hűséget, a sok-sok kommentet, odafigyelést, és építő vagy akár dorgáló kritikákat is! Olvassatok tovább is minket és legyen szép napotok, életetek! Bognár Géza