Egymást érik a balesetek a Békés és Mezőberény közötti 470-es főút egyik szakaszán. Akadt olyan nap, amikor hat autó csúszott az árokba ugyanott, alig öt perc alatt.

Valóban számos baleset történik a szakaszon – tájékoztatta Siklósi István a BEOL-t. Mezőberény polgármestere elmondta, a január elején történt balesetek kapcsán megkereste a Magyar Közút illetékeseit, hogy egy táblával mindenképpen figyelmeztessék az autósokat a csúszós szakaszra.

Az útszakasz melletti farmon élő hölgy szerint is sokan csúsznak árokba a környéken, a balesetek közül jó néhány azonban nem szerepel a statisztikákban, ha nincs személysérülés, kihúzatják magukat, és nem szólnak a rendőrségnek.

Január elején hat autó csúszott az árokba öt percen belül.

A Békés Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint a 470-es számú főút Békés és Mezőberény közötti szakaszán, az elmúlt hetekben jelentősen emelkedett a balesetek száma, pedig az elmúlt években a megjelölt útszakaszon nem történt személysérüléssel járó közlekedési baleset. Először tavaly december 26-án történt személysérülés a szakaszon.

A rendőrség a helyzet javításáért több intézkedést tett. A Békési Rendőrkapitányság naponta többször ellenőrizteti az útszakaszt, a Mezőberényi Rendőrőrs járőrei rendszeresen figyelik az útviszonyokat. A kapitányság vezetője levélben kérte a Magyar Közút Nonprofit Zrt.-t, hogy lehetőségeikhez mérten végezzenek ellenőrzéseket, és szükség esetén gondoskodjanak a síkosságmentesítésről.

A jelenleg ideiglenesen kihelyezett, útépítésre figyelmeztető és 40 km/h sebességkorlátozást jelző tábla helyett a rendőrség a balesetek megelőzése érdekében állandó sebességkorlátozást javasol bevezetni. A forgalomtechnikai változtatások bevezetése és az útviszonyok javítása, a síkosságmentesítés nem a rendőrség hatásköre, feladata.

Kép: boon.hu

Forrás: infostart.hu

ElőzőTábornokper: tizenhárom börtönbüntetés, négy felmentés
KövetkezőHivatalos: lemondott a Jobbik parlamenti képviselője mandátumáról
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. Hamarosan 10 éves lesz a Hirmagazin, és a magam részéről nagyon büszke vagyok rá, mert az eltelt időszakban sok olvasónak nyújtottunk minőségi olvasótájékoztatást, örömteli szórakozást és önfeledt pihenési lehetőséget tartalmainkkal! 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, novellákat és regényt is, most az újságírás lett a szenvedélyem! A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, vagy képe, videója, vagy csak egyszerűen szeretne megjeleníteni egy történetet, élményt, elmélkedést, .. szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, itt: [email protected]. Rendszeres olvasóinknak és olvasóinknak köszönöm a hűséget, a sok-sok kommentet, odafigyelést, és építő vagy akár dorgáló kritikákat is! Olvassatok tovább is minket és legyen szép napotok, életetek! Bognár Géza