Szerdán folytatódik a havazás, a csapadékzóna folyamatosan észak, északkeleti irányba tart.

A nap nagy részében borult lesz az ég. Reggelre az Északi-középhegység térségét is eléri a havazás, majd délen délelőtt, északon délután megszűnik a tartós csapadék, és inkább már csak elszórt hószállingózás, hózápor fordulhat elő. Délután délkeleten felszakadozhat a felhőzet. Az északkeleti szelet helyenként élénk lökések kísérik. A legmagasabb nappali hőmérséklet mínusz 3 és plusz 2 fok között várható, délkeleten, délen valószínű olvadás. Késő estére mínusz 6, plusz 1 fokra hűl le a levegő – olvasható az Országos Meteorológiai Szolgálat honlapján.

Budapest, 2019. január 9. Behavazott utcák Budapesten, a II. kerületben 2019. január 9-én. MTI/Mohai BalázsBehavazott utcák Budapesten, a II. kerületben 2019. január 9-én. (Fotó: MTI/Mohai Balázs)

Folytatódik a havazás, a csapadékzóna egyre beljebb kerül és folyamatosan észak, északkeleti irányba tart. A Dunántúl és a Dél-Alföld mellett hajnaltól már középen és az Észak-Alföldön is havazik. A reggeli órákban pedig az északi, északkeleti tájakat is eléri a hóesés. Napközben dél felől csökkenni kezd a csapadék, estére elhagyja az országot a csapadékzóna. A nap folyamán 8 cm hótakaró alakulhat ki. Az összegzett friss hóréteg a déli határ mentén lehet a legtöbb, ott helyenként akár 15 cm mennyiséget is elérheti.

Északnyugaton a ködös, illetve zúzmarás köddel borított tájakon kis körzetekben tartósan megmaradhat a köd.

Forrás: MTI

ElőzőA bevándorlásellenes politika teremthet biztonságot Európának
KövetkezőEltűnés miatt keresi a rendőrség Sztorozinszki Józsefet! Oszd meg, segítsük ezzel is a keresést!
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. Hamarosan 10 éves lesz a Hirmagazin, és a magam részéről nagyon büszke vagyok rá, mert az eltelt időszakban sok olvasónak nyújtottunk minőségi olvasótájékoztatást, örömteli szórakozást és önfeledt pihenési lehetőséget tartalmainkkal! 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, novellákat és regényt is, most az újságírás lett a szenvedélyem! A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, vagy képe, videója, vagy csak egyszerűen szeretne megjeleníteni egy történetet, élményt, elmélkedést, .. szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, itt: [email protected]. Rendszeres olvasóinknak és olvasóinknak köszönöm a hűséget, a sok-sok kommentet, odafigyelést, és építő vagy akár dorgáló kritikákat is! Olvassatok tovább is minket és legyen szép napotok, életetek! Bognár Géza