1100 kiskorút vont be a harcokba az IÁ

Dátum:

hirmagazin_2015-07-09_201806

Az év eleje óta több mint 1100 kiskorút toborzott az Iszlám Állam (IÁ) nevű dzsihadista szervezet Szíriában – tájékoztatott csütörtökön az Emberi Jogok Szíriai Megfigyelő Központja (OSDH).

A londoni székhelyű emigráns szervezet információi szerint az Iszlám Állam speciális irodákon keresztül igyekszik megnyerni a fiatalokat a polgárháború sújtotta közel-keleti ország északi és középső részén, az ellenőrzése alatt álló területeken. A terrorszervezet szolgálatába álló kiskorúakat azután ott látni a harcolók között.

Az OSDH beszámolója szerint az utóbbi három napban a „kalifátus kölykei” közül hárman követtek el öngyilkos merényletet autóba rejtett pokolgép segítségével Szíria különböző pontjain. Az emigráns szervezet úgy tudja, hogy július 6. óta az IÁ legalább 9 kiskorú tagja vesztette életét a kurd erők elleni harcban és a Washington vezette nemzetközi koalíció légicsapásaiban.

Az OSDH emlékeztetett arra: az Iszlám Állam azt követően fogott hozzá a gyerekek intenzív toborzásához, hogy a török hatóságok fokozták a biztonsági intézkedéseket a Szíriába tartó külföldi dzsihadisták megfékezése céljából. Meg nem erősített hírek szerint mostanáig a „kalifátus” mintegy 150 „kölyke”, azaz kiskorú harcosa vesztette életét a szíriai és iraki konfliktusban.

Az Iszlám Állam ráadásul nemcsak Szíriában és Irakban, hanem máshol, így Európában is toboroz kiskorúakat. A hét elején a spanyolországi Kanári-szigetekhez tartozó Lanzarotén őrizetbe vettek egy spanyol nőt, aki a gyanú szerint kislányokat és kamaszlányokat igyekezett a terrorszervezethez való csatlakozásra rábírni.

Forrás: metropol; Kép: Google;
Korrektúra: www.hirmagazin.eu

 

Megosztás:

Weblap4u weboldal karbantartás

Népszerű

További hasonló
Related

Hídfőnek ütközött egy hajó Oroszországban – videók

Eddig tisztázatlan körülmények közt tért le a hajó a...

Az egész világot bejárta a csoda híre..

Az élet néha a legmegdöbbentőbb történeteket produkálja. Ciudad del...

Közleményt adott ki a Kensington-palota a nagybeteg Katalin hercegnéről

Kiderült mikor végezhet újra teljesértékű munkát Katalin hercegné.. Az egész...

Nagyon kellemetlen adatlopási ügyben érintett az Európai Parlament

Saját alkalmazottai rendkívül érzékeny adatai szivárogtak ki. Személyi igazolványok, útlevelek,...
Megszakítás