A törvény, ami alapján gyűlöletbeszédnek minősül a transzszexualitás egyfajta betegségnek nevezése, január elsejével lépett hatályba a skandináv országban.

A kormány által javasolt jogalkotási változtatások azt jelentik, hogy a transznemű személyeket a gyűlölet-bűncselekményekkel kapcsolatos jogszabályok teljes mértékben védik. Egészen a tegnapi napig a szabályozás a bőrszínt, a hitvallást és a szexuális irányultságot foglalta magában, mától viszont a transzneműség is átfogó védelmet “élvez”.

Bárki, aki nyilatkozatban vagy más megosztott üzenetben fenyegeti vagy elítéli a (LMBTQ) közösséget vagy más embercsoportot, faji, bőrszín, nemzeti vagy etnikai származás, hitvallás, szexuális irányultság, illetve transznemű identitás vagy kifejezés alapján, legfeljebb két évig tartó börtönbüntetésre, vagy ha a bűncselekmény kisebb, bírságra ítélhető”

– áll a törvényben.

A gyűlöletbeszéddel kapcsolatos bűncselekmény miatt – annak súlyosságától függően – az elkövető legalább hat hónapig, legfeljebb négy évig tartó börtönre ítélhető.

A liberális fellegvárnak számító Svédországban úgy tűnik, hogy a “felvilágosult” gondolkodás egyre inkább teret nyer, amit jól mutat például, hogy az országban egyre több kiskorú kérelmez nemváltó beavatkozást, a szólásszabadságot pedig napról napra mélyebbre tiporják. Ha ugyanis nem értesz egyet a genderlobbival, akkor azért akár szabadságvesztéssel is fizethetsz. Félelmetes.

Forrás: 888.hu

ElőzőErős váltás: pornós lett az egykori apáca
KövetkezőAlvó periódusban vannak a terrorsejtek Európában (A cikk hanganyagot tartalmaz) Oszd meg!
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. Hamarosan 10 éves lesz a Hirmagazin, és a magam részéről nagyon büszke vagyok rá, mert az eltelt időszakban sok olvasónak nyújtottunk minőségi olvasótájékoztatást, örömteli szórakozást és önfeledt pihenési lehetőséget tartalmainkkal! 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, novellákat és regényt is, most az újságírás lett a szenvedélyem! A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, vagy képe, videója, vagy csak egyszerűen szeretne megjeleníteni egy történetet, élményt, elmélkedést, .. szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, itt: [email protected]. Rendszeres olvasóinknak és olvasóinknak köszönöm a hűséget, a sok-sok kommentet, odafigyelést, és építő vagy akár dorgáló kritikákat is! Olvassatok tovább is minket és legyen szép napotok, életetek! Bognár Géza