Az akkumulátorok gyártásával foglalkozó dél-koreai beszállító, az SK Innovation bejelentette, hogy szeretné megtízszerezni gyártókapacitását 2022-re annak érdekében, hogy minél inkább profitálhasson az elektromos autók várható elterjedéséből.

A dél-koreaiak szerint, akik a Mercedesnek szállítanak be és nemrég megegyeztek az együttműködésről a Volkswagennel, igazi áttörést hozhat 2020 az elektromos autózás elterjedésében.

A vállalat természetesen szeretne minél nagyobb részesedést elérni az akkumulátorgyártók piacán, ennek érdekében tavaly már döntés is született egy 3 milliárd dolláros kapacitásbővítésről, amelynek keretében Kínában, az Egyesült Államokban és Magyarországon is gyárat építenek a dél-koreaiak.

A mostani bejelentés tanulsága szerint viszont sokkal nagyobb gyártókapacitást akar kiépíteni a vállalat menedzsmentje, az idei 4,7 gigawattóra akkumulátorkapacitást ugyanis egészen 55 gigawattórára növelnék 2022-re.

A nagyszabású tervek megvalósításában fontos szerepet játszhat az SK Innovation magyarországi gyára is, hiszen a Komáromban több mint 200 milliárd forintból felépülő új üzem éves gyártókapacitása a tervek szerint eléri majd a 7,5 gigawattórát. Érdemes megemlíteni, hogy ez a ma leggyakrabban használt akkumulátorok kapacitását figyelembe véve durván 200-250 ezer elektromos autóhoz elegendő akkumulátort jelent.

Ahogy arról is fontos szólni néhány szót, hogy az SK Innovation növekedési tervei jóval meghaladják az elemzők által még 2017 végén várt értéket. A Nomura Research akkor ugyanis úgy számolt, hogy a dél-koreai cég gyártókapacitása 29 gigawattóra lehet majd 2022-re. Ez is jól mutatja, hogy a gyártók és a beszállítók egyre komolyabban gondolják az elektromos autózást.

Forrás: Automotive News Europe

ElőzőÍgy köszönte meg az elefántmama a vadőröknek, hogy megmentették a borját (A cikk videókat tartalmaz) Oszd meg!
KövetkezőTöbb tízezres tömeg akart Európába jutni idén
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. Hamarosan 10 éves lesz a Hirmagazin, és a magam részéről nagyon büszke vagyok rá, mert az eltelt időszakban sok olvasónak nyújtottunk minőségi olvasótájékoztatást, örömteli szórakozást és önfeledt pihenési lehetőséget tartalmainkkal! 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, novellákat és regényt is, most az újságírás lett a szenvedélyem! A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, vagy képe, videója, vagy csak egyszerűen szeretne megjeleníteni egy történetet, élményt, elmélkedést, .. szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, itt: [email protected]. Rendszeres olvasóinknak és olvasóinknak köszönöm a hűséget, a sok-sok kommentet, odafigyelést, és építő vagy akár dorgáló kritikákat is! Olvassatok tovább is minket és legyen szép napotok, életetek! Bognár Géza