A magyar kormány folyamatosan figyelemmel kíséri az európai migrációs útvonalakon történő mozgásokat és minden szükséges intézkedést megtesz, hogy megelőzzön egy 2015-höz hasonló helyzet kialakulását – mondta Bakondi György, a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója az M1 Ma reggel adásában.

Magyar rendőri erők teljesítenek szolgálatot Szerbiában és Macedóniában, és megerősítettük a magyar–horvát határszakaszt, ugyanis nem lehet kizárni, hogy a migránsok a magyar határ felé veszik az irányt – fogalmazott.

A fokozott rendőri készültség a magyar–horvát szakaszon azt jelenti, hogy határvadász századokat vezényeltünk az ott szolgálatot teljesítő rendőri erők megerősítésére – ismertette Bakondi.

További rendőri, illetve katonai erők állnak rendelkezésre, és akár 24–72 órán belül jóval több embert is oda tudunk vezényelni, amennyiben nagyobb létszámban megjelennének a magyar határ térségében illegális határátlépők.

Súlyos a helyzet Bihácson

A miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója szerint tarthatatlanná vált a helyzet a boszniai Bihácson. Elmondta, a helyi rendőrségi szóvivő nyilatkozata szerin 60 komolyabb bűncselekmény miatt indult nyomozás a községben.

Hozzátette: a településre érkező több ezer illegális bevándorló menedékjogot szeretne, de nem Boszniában, hanem egy gazdagabb országban, ezt azonban az ENSZ – első biztonságos ország elvén alapuló – menekültügyi konvenciója kizárja. Hangsúlyozta: az illegális bevándorlók Boszniából, Horvátországon és Szlovénián keresztül Olaszországba vagy Ausztriába szeretnének eljutni.

A bosnyák–horvát határ térségében megakadt 70 ezer, regisztrált illegális bevándorló átáramlása, és ez komoly konfliktusokat szül – értékelte Bakondi György.

Anonim kártyák

A migránsok tulajdonában lévő névtelen bankkártyákról elmondta: az unió bizottsága és az ENSZ főbiztossága több mint 130 millió eurót osztott ki összesen a migránsok között, s ezenfelül Soros György mintegy 500 millió dollárt költött erre.

Tisztázni kell, hogy milyen felhatalmazás alapján és milyen forrásból történt az anonim kártyák szétosztása a migránsoknak. Az európai unió polgárainak ugyanis személyes adatokat kell közölniük pénzfelvétel esetén – mondta. A döntésnek a közbiztonságra gyakorolt hatása súlyos lehet.

szerző: hirado.hu
forrás: Kossuth Rádió

ElőzőFigyelmeztetés: Újra köd, ködszitálás várható az egész országban! Oszd meg!
Következő„Dől a dominó” a migrációs paktum ügyében
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. Hamarosan 10 éves lesz a Hirmagazin, és a magam részéről nagyon büszke vagyok rá, mert az eltelt időszakban sok olvasónak nyújtottunk minőségi olvasótájékoztatást, örömteli szórakozást és önfeledt pihenési lehetőséget tartalmainkkal! 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, novellákat és regényt is, most az újságírás lett a szenvedélyem! A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, vagy képe, videója, vagy csak egyszerűen szeretne megjeleníteni egy történetet, élményt, elmélkedést, .. szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, itt: [email protected]. Rendszeres olvasóinknak és olvasóinknak köszönöm a hűséget, a sok-sok kommentet, odafigyelést, és építő vagy akár dorgáló kritikákat is! Olvassatok tovább is minket és legyen szép napotok, életetek! Bognár Géza