Januártól 8 helyett 12 millió forint lesz az alanyi áfamentesség határa.

A héten elkészül az őszi adócsomag – mondta az mfor-nak Varga Mihály pénzügyminiszter. A csomag része lesz az alanyi áfamentesség 12 millió forintra emelése.

A parlament nyáron elfogadta a 2019-es évi adószabályokat, de ősszel még sort kell keríteni kiigazításokra, mert az uniós jognak való megfelelés miatt van szükség egy újabb adómódosításra.

Ebbe a körbe illeszkedik az alanyi áfamentesség határának változása is. Az Európai Bizottság a jelenleg 8 milliós határ emelésére vonatkozó deregulációs kérelmet támogatta, elkészült a tanácsi határozat is, már csak a magyar parlamenti megerősítés hiányzik. Varga Mihál most megerősítette, hogy ez a módosítás is része lesz a hamarosan a parlament elé kerülő csomagnak.

Ez sok száz ezer vállalkozásnak bővíti a bevételi lehetőségeit, azoknak, akiket eddig az áfaalanyisággal járó adminisztráció tántorított el attól, hogy 8 millió fölé engedjék a bevételeiket.

Nyitókép: Hirmagazin.eu
Forrás: infostart.hu

Előző7 férfitípus, akit soha nem fog őszintén szeretni egy nő sem! Vajon a te párod is köztük van?
KövetkezőBetelt a pohár: elköltözött a kedvese Pintér Tibortól
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. Hamarosan 10 éves lesz a Hirmagazin, és a magam részéről nagyon büszke vagyok rá, mert az eltelt időszakban sok olvasónak nyújtottunk minőségi olvasótájékoztatást, örömteli szórakozást és önfeledt pihenési lehetőséget tartalmainkkal! 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, novellákat és regényt is, most az újságírás lett a szenvedélyem! A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, vagy képe, videója, vagy csak egyszerűen szeretne megjeleníteni egy történetet, élményt, elmélkedést, .. szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, itt: [email protected]. Rendszeres olvasóinknak és olvasóinknak köszönöm a hűséget, a sok-sok kommentet, odafigyelést, és építő vagy akár dorgáló kritikákat is! Olvassatok tovább is minket és legyen szép napotok, életetek! Bognár Géza