Viharos széllökésekkel és heves esőzésekkel érte el Japán déli részét a Trami tájfun szombaton, a zord időjárás áramkimaradásokhoz és legalább négyszáz repülőjárat törléséhez vezetett a térségben.

Az ötfokozatú skálán kettes erősségűre becsült Trami a japán fővárostól, Tokiótól mintegy ezer kilométerre délnyugatra található Okinaván kezdte meg a pusztítást. A tájfunt óránkénti 216 kilométeres széllökések kísérhetik.

Okinava prefektúra székhelyén, Naha városában öten sérültek meg a szélsőséges időjárás miatt. Mintegy 195 ezer háztartás maradt áram nélkül Okinaván és a környező kis szigeteken. A Kyodo japán hírügynökség úgy tudja, hogy több mint négyszáz olyan légi járatot töröltek, amelynek kiinduló- vagy célpontja Okinava lett volna. A döntés legalább 380 ezer utast érint.

A 150 kilométer/órás sebességgel északi irányba haladó Trami szombaton végigsöpör Okinaván, majd az előrejelzések szerint vasárnap eléri Kjúsú és Honsú szigetét. A hatóságok arra figyelmeztettek, hogy a tájfunt viharok, áradások, özönvízszerű esőzések, hatalmas hullámok kísérhetik.

Forrás: MTI

ElőzőZámbó Krisztián: Édesapjának, Zámbó Jimmynek akart ezzel üzenni meztelen képével..
KövetkezőKözel a megállapodás: több millió dízelautó menekülhet meg a kitiltástól
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. Hamarosan 10 éves lesz a Hirmagazin, és a magam részéről nagyon büszke vagyok rá, mert az eltelt időszakban sok olvasónak nyújtottunk minőségi olvasótájékoztatást, örömteli szórakozást és önfeledt pihenési lehetőséget tartalmainkkal! 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, novellákat és regényt is, most az újságírás lett a szenvedélyem! A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, vagy képe, videója, vagy csak egyszerűen szeretne megjeleníteni egy történetet, élményt, elmélkedést, .. szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, itt: [email protected]. Rendszeres olvasóinknak és olvasóinknak köszönöm a hűséget, a sok-sok kommentet, odafigyelést, és építő vagy akár dorgáló kritikákat is! Olvassatok tovább is minket és legyen szép napotok, életetek! Bognár Géza