Jogellenesen próbált meg bejutni az országba négy migráns Csongrád megyében. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérték őket. (2018. 09. 13., cs – 07:54, Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság)

Illusztráció. Kép: Hirmagazin.eu

A rendőrök 2018. szeptember 13-án 1 óra körül tartóztatták fel a határsértőket Szegednél. A férfiak magukat szíriai állampolgárnak vallották, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni.

A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően az illegális migránsokat visszakísérték az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Egy külföldi férfi próbált meg Tompánál jogellenesen bejutni Magyarország területére. (2018. 09. 13., cs – 07:45, Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság)

Tompa Közúti Határátkelőhelyen a Nemzeti Adó- és Vámhivatal pénzügyőreinek jelzése alapján a rendőrök 2018. szeptember 13-án 6 óra 7 perckor egy belépő szerb kamion rakterében egy külföldi férfit találtak, aki afgán állampolgárnak vallotta magát.

A migráns sem személyazonosságát, sem magyarországi tartózkodása jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudta igazolni, ezért a rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Tompánál egy külföldi férfi próbált meg jogellenesen bejutni Magyarország területére. (2018. 09. 13., cs – 06:10, Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság)

A Tompa Közúti Határátkelőhelyen – a Nemzeti Adó- és Vámhivatal pénzügyőreinek jelzése alapján – a rendőrök 2018. szeptember 13-án 5 óra 23 perckor egy Szerbiából belépő kamion rakterében, a rakomány között megbújva egy külföldi férfit találtak, aki illegálisan akart bejutni Magyarország területére. A férfi afgán állampolgárnak vallotta magát.

A migráns sem személyazonosságát, sem magyarországi tartózkodásának  jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudta igazolni, ezért a rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Két külföldi férfi próbált meg Tompánál jogellenesen bejutni Magyarország területére. (2018. 09. 12., sze – 11:41, Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság)

Tompa Közúti Határátkelőhelyen a Nemzeti Adó- és Vámhivatal pénzügyőreinek jelzése alapján a rendőrök 2018. szeptember 12-én 10 órakor egy belépő szerb kamion rakterében két külföldit találtak. A férfiak afgán állampolgárnak vallották magukat.

A migránsok sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni, ezért a rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérik őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Forrás: police.hu