Anarchia és káosz alakult ki a francia határnál

Dátum:

A francia hatóságok egyre több illegális bevándorlót vesznek őrizetbe a spanyolokkal közös határszakaszon, majd buszokkal visszatoloncolják őket Spanyolországba. A franciák és a szomszédjuk máshogy tekintenek a szabályokra, ami már most komoly nézeteltéréshez vezetett.

Teljesen érthetetlen a spanyol kormány politikája. Egyrészről az olasz kormány illegális migrációt érintő szigorítása óta fűt-fát beengednek az országukba, minden migránst szállító hajót tárt karokkal fogadnak a kikötőikbe, másrészről viszont azon háborognak, hogy a többi európai ország nem akar nekik segíteni. A migránsok nagy része Spanyolországra csak köztes országként tekint, a legtöbben északabbra akarnak továbbutazni. Eddig idén 27 ezer migráns érkezett Afrikából a spanyol partokhoz, ami erőteljes növekedést jelent az előző évekhez képest, de messze elmarad például a németektől, ahova már idén 100 ezer menedékkérő érkezett.

A spanyol hatóságok különösebben nem is tartják fel azokat a bevándorlókat, akik tovább akarnak állni, mivel az ország menekültközpontjai megteltek, az állam elérte a teljesítőképességének határát. A probléma azonban ott kezdődik, hogy a franciák nem örülnek a szomszédok felől érkező újabb migrációnak.

A Welt am Sonntag írása szerint a francia hatóságok egyre több illegális bevándorlót vesznek őrizetbe a spanyol-francia határszakaszon, majd ezt követően buszokkal toloncolják vissza őket a spanyol határ túloldalára. A Dublini-egyezmény értelmében a bevándorlóknak abban az európai uniós tagállamban kell kérvényeznie a menedékjogot, ahol először földet ért. A spanyol rendőrszakszervezet mégsem érti a dolgot. Kérték a kormányukat, hogy mutassák meg, milyen együttműködésük van a francia kormánnyal, eddig erre azonban nem került sor. A szakszervezet elnöke, Mariano Rodado szerint kaotikus állapotok és anarchia uralkodik az említett határszakaszon.

A francia egységek egy láthatatlan falat húztak fel a schengeni övezet kellős közepén, és a migránsok fejjel futnak ennek a falnak

– állítja Rodado. A vezető tarthatatlannak tartja, hogy miközben a franciák buszokkal egész családokat visznek vissza a túloldalra, addig a spanyol rendőröket senki sem értesíti arról, hogy miként kell ezekben az esetekben eljárniuk, vagy hogy miként kezeljék a helyzetet.

Forrás: Ripost

Fotó Twitter/WELT

Megosztás:

Weblap4u weboldal karbantartás

Népszerű

További hasonló
Related

Közleményt adott ki a Kensington-palota a nagybeteg Katalin hercegnéről

Kiderült mikor végezhet újra teljesértékű munkát Katalin hercegné.. Az egész...

Nagyon kellemetlen adatlopási ügyben érintett az Európai Parlament

Saját alkalmazottai rendkívül érzékeny adatai szivárogtak ki. Személyi igazolványok, útlevelek,...

Robert Fico elleni merénylet: Valóság és összeesküvés-elméletek

Bevezetés Robert Fico, a szlovák politikai élet egyik meghatározó alakja,...

Kína „büntető hadgyakorlatba” kezdett Tajvan környékén

Peking által „büntetőként” aposztrofált hadgyakorlatokba kezdett csütörtökön a kínai...
Megszakítás