Kedvenc cukorkás csomagját nyitotta ki a kisfiú az üzletben, ami a bolt főnöke szerint lopás.

RetailDetail EU

A szülők megdöbbentek az őket ért vádon, ráadásul a Lidl munkatársai az anyának azt mondták, “képesnek kellene lennie arra, hogy kontrollálja a gyerekét”.

A szülők szerint egyértelműen diszkrimináció és “lelki kínzás” érte őket és autista kisfiukat a szupermarket részéről.

“A minket ért diszkrimináció és tiszteletlensége és a tudat és informáltság teljes hiányát mutatja. Általában a fiunk kibontja a kedvenc cukorkáját, kiveszi belőle a kedvenc színűeket, mert a színek megszállottja, aztán természetesen megvesszük a csomagot. De tegnap egy dolgozó odajött a férjemhez és azt mondta, hogy először ki kell azt fizetnünk. A férjem elmagyarázta neki, hogy ismerjük a szabályokat, de a fiunk autista. Megmutattuk neki azt ezt igazoló kártyát is, majd azt is elmondtuk, hogy le kell valamivel foglalnunk a fiunkat a kasszánál lévő hosszú sor miatt, hogy türelmesen kibírja. Nem értette meg, lopással vádoltak minket és még azt is hozzátették, hogy tudnunk kellene irányítani a gyerekünket” – mondta el az anya.

“Úgy döntöttünk, hogy nem csak magunk, hanem minden olyan szülő miatt felszólalunk, akiknek fogyatékkal élő a gyermeke és akiket nap mint nap hátrányos megkülönböztetés ér emiatt. Szeretnénk, ha az emberek tudnának róla, hogy ez történik és hogyan érzik magukat ilyenkor egy fogyatékos gyerek szülei. A kiskereskedőknek segítséget kell nyújtaniuk és meg kell érteniük, hogy mi az autizmus.”

Szólj hozzá, oszd meg! Hirmagazin.eu

Forrás: nlcafe.hu

ElőzőSzemtanúkat keres a rendőrség
KövetkezőBrutális est Gergelyiugornyán
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. Hamarosan 10 éves lesz a Hirmagazin, és a magam részéről nagyon büszke vagyok rá, mert az eltelt időszakban sok olvasónak nyújtottunk minőségi olvasótájékoztatást, örömteli szórakozást és önfeledt pihenési lehetőséget tartalmainkkal! 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, novellákat és regényt is, most az újságírás lett a szenvedélyem! A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, vagy képe, videója, vagy csak egyszerűen szeretne megjeleníteni egy történetet, élményt, elmélkedést, .. szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, itt: [email protected]. Rendszeres olvasóinknak és olvasóinknak köszönöm a hűséget, a sok-sok kommentet, odafigyelést, és építő vagy akár dorgáló kritikákat is! Olvassatok tovább is minket és legyen szép napotok, életetek! Bognár Géza