A 12 éves kissrác valószínűleg unhatta a hajókázást a szüleivel, ezért jobb elfoglaltságot keresett magának. Pontosan azt tette, amivel a mai tizenévesek többsége szórakoztatja magát szabadidejében: megnézett az okostelefonján néhány YouTube-videót.

A dolognak azonban horrorisztikus következménye lett: a család 12 000 eurós (3 880 500 Ft) számlát kapott a szolgáltatótól.

Legszörnyűbb rémálmaikban sem gondolták volna, hogy ennyibe fog kerülni a néhány naposra tervezett családi kiruccanás. A berlini család a norvég Color Line hajótársaság egyik tengerjárójára váltott jegyet Kielből Oslóba, és arra számítottak, hogy életük egyik legkellemesebb élményében lesz részük a húszórás hajóút alatt – adta hírül a Travelbook.

A Color Line hajótársaság honlapján figyelmeztet a horribilis internetdíjakraFORRÁS: WIKIPÉDIA/ØYVIND HOLMSTAD

A 12 éves fiú 470 megabájtnyi netezése a tenger közepén horribilis összegbe került. A tengerjárókon ugyanis általábancsak műholdas internetelérés lehetséges, amelynek árfekvése brutálisan magas,ráadásul az új roaming szabályozás sem érvényesül a nyílt vízen. A szolgáltató méltányosságból 5000 euróra (1 617 300 Ft) mérsékelte követelését, a család azonban ennyit sem hajlandó kifizetni, ezért ügyvédet fogadtak, aki „jó erkölcsbe ütközőnek” tartja a számla mértékét.

A Color Line hajótársaság vezetője, Dirk Hundertmark sajnálatát fejezte ki az eset miatt, ugyanakkor így nyilatkozott: „Honlapunkon határozottan felhívjuk ügyfeleink figyelmét arra, hogy hajóinkon a mobiltelefonos internethasználat rendkívül magas költségekkel járhat.”

Forrás: colorline.com

ElőzőEz nem semmi! Jimmy ne­vé­vel hir­det spa­nyol­or­szági nya­ra­lást Zámbó Árpy
KövetkezőOrgazdákta csaptak le (A cikk videót tartalmaz)
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. Hamarosan 10 éves lesz a Hirmagazin, és a magam részéről nagyon büszke vagyok rá, mert az eltelt időszakban sok olvasónak nyújtottunk minőségi olvasótájékoztatást, örömteli szórakozást és önfeledt pihenési lehetőséget tartalmainkkal! 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, novellákat és regényt is, most az újságírás lett a szenvedélyem! A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, vagy képe, videója, vagy csak egyszerűen szeretne megjeleníteni egy történetet, élményt, elmélkedést, .. szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, itt: [email protected]. Rendszeres olvasóinknak és olvasóinknak köszönöm a hűséget, a sok-sok kommentet, odafigyelést, és építő vagy akár dorgáló kritikákat is! Olvassatok tovább is minket és legyen szép napotok, életetek! Bognár Géza