23.6 C
Budapest
2024. április. 30. kedd
HomeÉletmódÉletmód hírekMéregtelenít, segíti a fogyókúrádat és még finom is - Ismerd meg a...

Méregtelenít, segíti a fogyókúrádat és még finom is – Ismerd meg a méhkenyeret!

Rád férne egy alapos méregtelenítés, szeretnél leadni pár kilót vagy csak egészségesebb lenni az évszak végére? Ugyanakkor szereted finom falatokkal indítani a reggeledet, és erről továbbra sem mondanál le? Még szerencse, hogy a természet legszorgosabb kis szakácsai, a méhek megosztják veled állandó energiájuk titkát: a méhkenyeret!

Miért érdemes tavasszal méregteleníteni?

A téli időszakban egyébként is hajlamosabbak vagyunk magasabb glikémiás indexű élelmiszereket fogyasztani, amihez még a húsvéti eszem-iszom is hozzáadódik a szezon végén. Nem csoda, ha az első napsugarakkal felébredő vírusok azonnal megtalálnak, és még a vonalaid is aggasztanak.

Ahhoz, hogy a nyarat már gondtalanul élvezd, tavasszal érdemes nagytakarítást tartani: a szervezet megtisztítása a méreganyagoktól megerősíti az immunrendszeredet, távol tartja a tavaszi fáradtságot, de a fogyást is segíti. Mielőtt belefogsz egy diétába vagy alakformáló edzésbe, érdemes megszabadítani a testedet a lerakódott salakanyagoktól, különben sokkal kisebb hatékonysággal égeted majd a kilókat.

Mi az a méhkenyér?

méhkenyér a kaptárban természetes körülmények között erjesztett virágpor. A kaptárban található mikroorganizmusok, a hőmérséklet és a páratartalom hatására a virágpor egy sor biokémiai átalakuláson megy keresztül, majd 3 hónap természetes erjedés után méhkenyérré formálódik.

A méhkenyér, a méhek alapeledele, ezért is nevezik a méhek kenyerének, amely számos jótékony hatással van az emberi szervezetre és könnyebben emészthető, mint a virágpor, egyedülálló szuperélelmiszer, amit egyetlen emberi laboratórium sem tud előállítani.

Miért jó a méhkenyér?A méhkenyérben a mézhez hasonlóan rengeteg a vitamin és az ásványi anyag, ám ezek mellett elképesztő mennyiségű szelént is tartalmaz, ami hozzájárul a nagyon gyors, nagyon hatékony, mégis kíméletes méregtelenítéshez, így ideális társ lehet méregtelenítő kúrákhoz az ünnepek után, vagy tavasszal egy fogyókúra előtt, de természetesen az immunrendszer általános megerősítéséért is sokat tesz. Különösen ajánlott a fogyasztása akkor, haemésztési problémákkal, krónikus székrekedéssel, bélrendszeri rendellenességekkel vagy vastagbélgyulladással küzdesz, és kiemelkedően fontos számodra, hogy a méregtelenítés kíméletes legyen.

méhkenyér visszaállítja a bélflóra egyensúlyát, védi a májat, csökkenti a koleszterinszintet, de a vérszegénység megelőzésében és kezelésében is segítséget nyújt.

Akár húsvét után szeretnél megszabadulni a nagy eszem-iszom nyomaitól, akár a vakáció előtt hoznád formába magadat vagy az influenza szezonját akarod átvészelni erősebb immunrendszerrel, a méhkenyér fogyasztása mindenképpen jót fog tenni neked, és segít a céljaid elérésében.

Hogyan fogyaszd?

Ha kúraszerűen próbálod használni a méhkenyeret, akkor érdemes legalább 6 héten keresztül, minden nap az étrendedbe iktatni, gyerekeknek 1 teáskanál, felnőtteknek 1 evőkanál a napi adagja, de korlátozás nélkül, az év bármely szakaszában, akár egész évben is fogyaszthatod.

Ha nem szereted az unalmas, ízetlen vagy – ami még rosszabb – kellemetlen ízű méregtelenítő táplálékkiegészítőket, akkor jó hír, hogy a méhkenyeret akár a kedvenc egészséges reggelidbe is szórhatod. Egyedi, édes-savanykás ízének köszönhetően felturbózhatod vele a turmixodat, a joghurtodat vagy a shake-edet, hogy méregtelenítő energiabombával indítsd a napot, ha pedig az igazán édes ízeket kedveled, a méhkenyeret mézben is elkeverheted, így a méz és a méhkenyér egymás jótékony hatásait megtámogatva fogják segíteni a szervezeted működését.

Forrás: bien.hu

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a [email protected] e-mail címen.

Most népszerű

weblap4u banner
securiton-tűzvédelem