A négyszeres világbajnok Sebastian Vettel, a Ferrari német pilótája nyerte a Forma-1-es Azeri Nagydíj szombati időmérő edzését, így a vasárnapi futamot ő kezdheti az élről.

Videó forrása: YouTube, FORMULA 1

Köszönetnyilvánítás: a Hirmagazin.eu online média köszönetét fejezi ki a megtekintési lehetőségért, a YouTube.com közösségi médiának és a videó közzétevőjének, a FORMULA 1 médiának!

Acknowledgments: Hirmagazin.eu online media is grateful for the opportunity to view, the YouTube.com social media and video publisher FORMULA 1 media!

Sebastian Vettel indul Azerbajdzsánban a pole pozícióból (Forrás: Facebook/F1)

A 30 éves Vettelnek ez az idei harmadik, és pályafutása 53. pole pozíciója, ráadásul sorozatban harmadszor nem talált legyőzőre a kvalifikáción.

Vettel mellől a szintén négyszeres vb-győztes, címvédő Lewis Hamilton, a Mercedes brit pilótája rajtolhat majd, míg a harmadik pozícióból csapattársa, a finn Valtteri Bottas startol.

Vettel márkatársa, a finn Kimi Räikkönen csak hatodik lett, miután a Red Bull mindkét versenyzője, az ausztrál Daniel Ricciardo és a holland Max Verstappen is megelőzte.

A német Nico Hülkenberg (Renault) kilencedikként zárt az időmérőn, de csak a 14. helyről indulhat, mert az autójában sebességváltót kellett cserélni, ezért öt pozícióval hátrébb sorolták a rajtrácson.

  Az 51 körös Azeri Nagydíj vasárnap 14.10 órakor kezdődik.

A teljes rajtsorrend:

  1. sor:
Sebastian Vettel (német, Ferrari)
Lewis Hamilton (brit, Mercedes)
 2. sor:
Valtteri Bottas (finn, Mercedes)
Daniel Ricciardo (ausztrál, Red Bull)
3. sor:
Max Verstappen (holland, Red Bull)
Kimi Räikkönen (finn, Ferrari)
4. sor:
Esteban Ocon (francia, Force India)
Sergio Perez (mexikói, Force India)
5. sor:
Carlos Sainz Jr. (spanyol, Renault)
Lance Stroll (kanadai, Williams)


  6. sor:
Szergej Szirotkin (orosz, Williams)
Fernando Alonso (spanyol, McLaren)
7. sor:
Charles Leclerc (monacói, Sauber)
Nico Hülkenberg (német, Renault)
8. sor:
Kevin Magnussen (dán, Haas)
Stoffel Vandoorne (belga, McLaren)
 9. sor:
Pierre Gasly (francia, Toro Rosso)
Marcus Ericsson (svéd, Sauber)
10. sor:
Brendon Hartley (új-zélandi, Toro Rosso)
Romain Grosjean (francia, Haas)

Forrás: MTI

Képek: parameter, delmagyar, hirtv

 

ElőzőLopás miatt keresik a rendőrök a három férfit
KövetkezőElképesztő és egyben szomorú is! Leszúrta párját egy kiskunfélegyházi asszony, mert az elhagyta a bevásárló listát!
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. Hamarosan 10 éves lesz a Hirmagazin, és a magam részéről nagyon büszke vagyok rá, mert az eltelt időszakban sok olvasónak nyújtottunk minőségi olvasótájékoztatást, örömteli szórakozást és önfeledt pihenési lehetőséget tartalmainkkal! 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, novellákat és regényt is, most az újságírás lett a szenvedélyem! A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, vagy képe, videója, vagy csak egyszerűen szeretne megjeleníteni egy történetet, élményt, elmélkedést, .. szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, itt: [email protected]. Rendszeres olvasóinknak és olvasóinknak köszönöm a hűséget, a sok-sok kommentet, odafigyelést, és építő vagy akár dorgáló kritikákat is! Olvassatok tovább is minket és legyen szép napotok, életetek! Bognár Géza