A Káposztásmegyert bekötő metrófejlesztés a tervek szerint összeköti a metróval a vasutat, a villamost és a buszokat a Megyeri úti végállomáson.

Az M3-as metró Káposztásmegyerig történő meghosszabbítását célzó közbeszerzés jelent meg a TED-en. A Budapesti Közlekedési Központ által kiírt hirdetmény tárgya a 3-as metró északi meghosszabbításának tervi előkészítése, az engedélyes és kiviteli terv készítése.

A tervezői közbeszerzés becsült értékét nettó 3 milliárd forintban határozták meg. A megvalósítandó új metró vonalszakaszon az alábbi feladatokat jelölték meg:

  • a kétvágányú metrópálya és a kapcsolódó szakági létesítmények;
  • négy új közbenső állomás (2 felszín alatti, 2 felszíni);
  • kiegészítő járműtelep (takarításra, napi karbantartásra, alacsonyabb szintű javításokra alkalmas járműtároló);
  • valamint a Rákospalota-Újpest állomáshoz kapcsolódó P+R parkoló, villamos pálya korrekció tervezése.

A jelenleg Újpest központban végződő 3-as metróvonal bővítéséről legutóbb tavalyelőtt júliusban lehetett hallani. Akkor Tarlós István főpolgármester arról nyilatkozott, hogy a meghosszabbításról nem léteznek tervek, de azokat szeretnék elkészíttetni.

Intermodális csomópont is épül a projektben

A kiírás külön részletezi a Megyeri úti végállomáshoz kapcsolódó intermodális csomópont tervezését. Itt a funkció ellátásához szükséges alábbi létesítményeket, illetve feladatokat kell megtervezni:

  • metróvégállomás, kihúzóvágány, járműtelepi kapcsolat (egyben próbavágány);
  • a meglévő villamos pálya, illetve villamosvégállomás bontása, tereprendezés;
  • a Megyeri út külön szintű átvezetése a Budapest-Vác vasútvonal alatt, járdával, kerékpáros átvezetéssel, kapcsolódó közúti csomópontok tervezésével;
  • új vasúti megállóhely;
  • P+R, B+R parkolók a IV. és a XV. kerületi oldalon (IV. kerület esetében későbbi felülépítési/bővítési lehetőséggel);
  • új autóbusz végállomás;
  • módváltást elősegítő, attraktív kapcsolatok kialakítása az egyes közlekedési ágazatok között, kiegészítő szolgáltatások.

Az ujpest.hu korábbi közlése szerint az intermodális csomópont a Megyeri út és a Külső Szilágyi út találkozásánál jöhet létre Rákospalotán. Az intermodiális kapcsolatban az ott létesülő M3-as metrómegálló, a Budapest-Vác vasútvonalon újonnan létesülő vasúti megálló, valamint a villamos és a busz járatok megállói egyesülhetnek.

Forrás: magyarepitok.hu

Képek: youtube, magyarepitok

ElőzőE-papír az eseti meghatalmazottaknak NAV ellenőrzés esetén
KövetkezőTöbb mint négyezren buktak le be nem jelentett alkalmazott foglalkoztatása miatt. Itt a lista, kiket kerülj el, bármilyen vállalkozói ügyekben!
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. Hamarosan 10 éves lesz a Hirmagazin, és a magam részéről nagyon büszke vagyok rá, mert az eltelt időszakban sok olvasónak nyújtottunk minőségi olvasótájékoztatást, örömteli szórakozást és önfeledt pihenési lehetőséget tartalmainkkal! 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, novellákat és regényt is, most az újságírás lett a szenvedélyem! A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, vagy képe, videója, vagy csak egyszerűen szeretne megjeleníteni egy történetet, élményt, elmélkedést, .. szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, itt: [email protected]. Rendszeres olvasóinknak és olvasóinknak köszönöm a hűséget, a sok-sok kommentet, odafigyelést, és építő vagy akár dorgáló kritikákat is! Olvassatok tovább is minket és legyen szép napotok, életetek! Bognár Géza