Donald Trump arra figyelmeztette szerdán Észak-Koreát, hogy ne becsülje alá, és ne tegye próbára a civilizált világot. Az amerikai elnök fogadkozott, hogy országa megvédi önmagát és szövetségeseit a phenjani nukleáris fenyegetéstől.

Donald Trump a dél-koreai parlamentben mondott kemény hangú beszédében azt üzente a kommunista Észak-Koreának, hogy nem tudja az Egyesült Államokat megfélemlíteni. Sürgette a világ országait, hogy közös erővel szigeteljék el Phenjant, megtagadva tőle a “támogatás, ellátás és elismerés minden formáját”.

Kínát és Oroszországot is arra szólította, hogy szállítsák le a phenjani rezsimmel fenntartott diplomáciai kapcsolatok szintjét, és szakítsanak meg vele mindenfajta kereskedelmi és egyéb kapcsolatot. ”Nem engedjük meg, hogy megsemmisítéssel fenyegessék az amerikai városokat. Nem leszünk megfélemlítve” – hangoztatta Trump, aki szerint a világ sem tűrheti el, hogy a phenjani rezsim nukleáris pusztítással ijesztgessen.

Észak-Korea bejelentette könyörtelenül megbünteti Amerikát 1

“Remélem, hogy nemcsak a mi országaink, hanem az összes civilizált ország nevében üzenem Észak-Koreának: ne becsüljön alá minket, és ne tegyen próbára minket” – fogalmazott Trump. Felszólította Phenjant, hogy mondjon le nukleáris rakétaprogramjáról, és lépjen a szabadság és gazdasági fejlődés útjára. Azt üzente Kim Dzsong Un észak-koreai vezetőnek, hogy fegyverei nem nyújtanak neki biztonságot.

“Az Egyesült Államok nem keresi a konfliktust és a konfrontációt, de nem fog kitérni előle” – mondta Trump, aki szerint világ minél tovább tétlenkedik, a koreai helyzet annál veszélyesebbé válik, és csökkennek a válságrendezés lehetőségei. Az amerikai elnök 12 napos ázsiai körútja keretében tett kétnapos látogatást Dél-Koreában, és vizitje végén szólalt fel a parlamentben. Néhány órával korábban, szerda reggel Mun Dzse In dél-koreai államfővel együtt fel akarta keresni a két Koreát elválasztó demilitarizált övezetet, de útja a rossz időjárási körülmények miatt meghiúsult.

Trump előzőleg Japánban járt, és a nap folyamán Pekingbe repül, majd az elkövetkező napokban felkeresi Vietnamot és a Fülöp-szigeteket is. Körútján a tárgyalások középpontjában az Észak-Korea okozta válság áll.

Forrás: MTI

ElőzőEsős, borús napunk lesz
KövetkezőSzázezer eurót ér egy fehér ember élete
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. Hamarosan 10 éves lesz a Hirmagazin, és a magam részéről nagyon büszke vagyok rá, mert az eltelt időszakban sok olvasónak nyújtottunk minőségi olvasótájékoztatást, örömteli szórakozást és önfeledt pihenési lehetőséget tartalmainkkal! 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, novellákat és regényt is, most az újságírás lett a szenvedélyem! A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, vagy képe, videója, vagy csak egyszerűen szeretne megjeleníteni egy történetet, élményt, elmélkedést, .. szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, itt: [email protected]. Rendszeres olvasóinknak és olvasóinknak köszönöm a hűséget, a sok-sok kommentet, odafigyelést, és építő vagy akár dorgáló kritikákat is! Olvassatok tovább is minket és legyen szép napotok, életetek! Bognár Géza