Brüsszel megkönnyítené és felgyorsítaná a migránsok családegyesítését, hogy minél hamarabb végre lehessen hajtani Soros György tervét, évente egymillió bevándorló Európába telepítését – jelentette ki Németh Szilárd.

A Fidesz frakcióvezető-helyettese vasárnapi sajtótájékoztatóján emlékeztetett, az Európai Parlament állampolgári jogi, bel- és igazságügyi bizottsága (LIBE) csütörtökön megszavazta a közös uniós menekültügyi rendszerről szóló dublini szabályozás reformtervezetét, amely a menekültügyi kérelmek gyorsabb elbírálására és szolidaritási alapon a felelősség tagállamok közötti kiegyensúlyozottabb megosztására irányul. A Soros-terv végrehajtásának felgyorsításában Niedermüller Péter, a Demokratikus Koalíció politikusa is közreműködött – tette hozzá.

Németh Szilárd rendkívül felháborítónak és álságosnak minősítve a javaslatot, kifejtette: az előterjersztés nem azzal foglalkozik, hogyan lehetne megállítani az illegális bevándorlást és megvédeni az európai kulturális örökséget, hanem azzal, hogy minél gyorsabban minél több migránst telepítsen a kontinensre.

A reformtervezet értelmében a családegyesítéshez az európai gyakorlattal ellentétben nem kellene igazolás, hanem „bemondásos alapon” működne, és nemcsak egyenes-, hanem oldalági rokonokra is vonatkozna – hívta fel a figyelmet a kormánypárti képviselő.

Egyúttal rámutatott, hogy a lehetőség ilyen kiterjesztésével akár harmincas csoportok is regisztrálhatják magukat. Itt már egy bizottsági határozatról van szó, amely járja a maga útját az uniós jogalkotási folyamatban: először a plenáris ülés elé kerül – ahol Soros Györgynek több mint kétszáz „embere” van -, majd az Európai Tanács dönt róla – húzta alá.

A dokumentumban egyértelműen kimondják az állandó, felső létszámkorlát nélküli és kötelező betelepítési kvóta szükségességét – emelte ki a frakcióvezető-helyettes. Holott ezt a magyarok több mint 98 százalékos többséggel utasították el népszavazáson, „egy új egységet teremtve” – fogalmazott. Hozzátette: a kvóta létezését a teljes magyar ellenzék tagadta, a baloldaltól a Jobbikig.

Németh Szilárd ennek kapcsán felidézte, hogy az Alkotmányvédelmi Hivatal (AH) már két évvel ezelőtt jelezte a nemzetbiztonsági bizottság ülésén, hogy egy menekült befogadása után 8-10 várható, és ez még a családegyesítések megkönnyítése előtt volt.

„A magyar baloldal ezt minden kritika nélkül elfogadta”, csakúgy, mint az összes többi migrációt segítő döntést az Európia Unióban. A Fidesz álláspontja ezzel szemben az, hogy az emberek véleményét kell meghallgatni, amire jó eszköz a nemzeti konzultáció – közölte, hangsúlyozva, hogy nem a brüsszeli erőszaknak, nyomásnak kell eleget tenni a kormánynak és a parlamentnek, hanem a magyar érdekeket szolgálva, a magyar emberek véleményét meghallgatva kell biztosítani az ország biztonságát és szuverenitását.

Jelezte: az ügy szomorú aktualitása, hogy az 1956-os forradalom és szabadságharc kitörése után két héttel Moszkvából diktálták a magyar kormány összetételét. Most nem onnan, hanem Brüsszelből diktálnak, ami felháborító – nyomatékosította.

Forrás: fidesz.hu

ElőzőA Marsra készülődnek az arabok!
KövetkezőSaját kormánya végezhetett a Nobel-díjas íróval
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. Hamarosan 10 éves lesz a Hirmagazin, és a magam részéről nagyon büszke vagyok rá, mert az eltelt időszakban sok olvasónak nyújtottunk minőségi olvasótájékoztatást, örömteli szórakozást és önfeledt pihenési lehetőséget tartalmainkkal! 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, novellákat és regényt is, most az újságírás lett a szenvedélyem! A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, vagy képe, videója, vagy csak egyszerűen szeretne megjeleníteni egy történetet, élményt, elmélkedést, .. szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, itt: [email protected]. Rendszeres olvasóinknak és olvasóinknak köszönöm a hűséget, a sok-sok kommentet, odafigyelést, és építő vagy akár dorgáló kritikákat is! Olvassatok tovább is minket és legyen szép napotok, életetek! Bognár Géza