17.1 C
Budapest
2024. április. 30. kedd
HomeHírekÉletmód3D filmélmény otthon

3D filmélmény otthon

A tévézés sem az, ami 5 évvel ezelőtt volt

Egykor elképzelni sem tudtunk, hogy a televízió annyiféle funkcióval rendelkezzen, mint a napjainkban kapható, korszerű darabok. A fejlődés pedig nem áll meg, hiszen számtalan izgalmas lehetőség közül válogathatunk, ráadásul napról-napra kedvezőbb áron. A televízió vásárlás előtt állók gyakran olyan széles választékkal találhatják szembe magukat, melyben laikusként bizony igencsak nehezen találnak rá a számukra ideális darabra.

Hagyományos és okos tévék is elérhetőek ma már korrekt áron. A bestbyte.hu azt javasolja az érdeklődőknek, hogy ha az okos televízió kínálta előnyök mellett döntenének, akkor mindenképpen a beépített wifivel szerelt típust érdemes választani, ez ugyanis megfelelő szabadságot biztosít az elhelyezés kapcsán.

3D filmélmény otthon

Ugyan ma már nem számítanak újdonságnak a 3D-s tévék, de néhány éve még a legtöbben az ilyen típusú televízió iránt érdeklődtek. A térhatás esetükben annak köszönhető, hogy a bal és a jobb szem számára más szögből rögzített képet közvetítenek a tévék. Érdemes tudni, hogy napjainkban visszaszorulóban van a 3D-funkció, hiszen más területekre helyeződik a hangsúly a gyártóknál. Ha tehát kifejezetten ilyen jellegű készüléket szeretnénk vásárolni, akkor célszerű tájékozódni arról, hogy a választani kívánt televízió alkalmas-e rá.

Nem mindegy a helyiség mérete

Sokan szeretnénk méretes televíziót, melytől az élmény fokozott jellegét várnánk el. Meggondolandó azonban, hogy milyen méret mellett tegyük le a voksot, hiszen a túlságosan közelről nézett, hatalmas kijelző nem csak élvezhetetlen, de rontja is a szemet. Hasonlóan kényelmetlen a túl kis átmérő a nappaliba, így ugyanis nem láthatóak a feliratok, vagy akár maga a filmszereplők sem jól kivehetőek. Egy kisméretű hálószobában elegendőnek bizonyul a 32-37 colos tévé. A nappaliban, ahol általában két-három méteres távolságból nézzük a készüléket, ott a 40-50 colos, vagyis a körülbelül 100-130 centiméteres képátlójú tv az ideális.

Fókuszban az okostévé-k

Az okoskészülékek világát éljük, és ez a televíziózás terén is megmutatkozik. Ma már megfizethető áron juthatunk hozzá úgynevezett smart TV-hez, amely többféle kijelző típus esetében is beszerezhető. Az okostévé alapvetően abban különbözik a többi, hagyományos modelltől, hogy rendelkezik internet kapcsolattal. Ennek köszönhetően pedig a menüjéből elérhetőek a YouTube tartalmak, egyes közösségi oldalak, receptgyűjtemények, de a webböngésző, az online műsortárak vagy a média lejátszó is szerves részét képezi a rendszernek. A megoldás sokak számára rendkívül kényelmesnek bizonyul, ráadásul vezeték nélküli billentyűzet is csatlakoztatható hozzá, aminek köszönhetően a szükséges keresési szavak és tartalmak egyszerűbben bebillentyűzhetőek, mint a távirányító segítségével.

Média lejátszás televízión keresztül

Napjainkban már teljesen természetes, hogy sokféle digitális tartalmat tárolunk, így filmek, zenék és fényképek is szép számmal elérhetőek legtöbbünknél. Ha ezeket a tartalmakat nagyképernyőn néznénk meg, akkor a televízió erre is tökéletesen alkalmas. Nincs tehát más dolgunk, mint az adattárolón levő tartalmak közül kiválasztani azt, amivel éppen szeretnénk szabadidőnket eltölteni, és már nézhetjük is kedvenc sorozatunkat, vagy visszaidézhetjük a nyaralás során készült videókkal a tengerparti önfeledt pillanatokat.

A minden szempontból ideális televíziót akár az online rendelés kényelmét kihasználva is beszerezhetjük. A netes kínálat nagy előnye, hogy általában olcsóbban hozzájuthatunk leendő kedvencünkhöz és a választék is nagyobb, mint bármelyik szaküzletben. A négy fal közötti kikapcsolódás elmaradhatatlan eleme, a ma már minden extra funkciót tudó televízió, egyetlen otthonból sem hiányozhat.

Forrás: bestbyte.hu

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a [email protected] e-mail címen.

Most népszerű

weblap4u banner
securiton-tűzvédelem