Minden nőnek vannak saját, jól begyakorolt, személyre szabott szépségtrükkjei. Persze gyakran már csak a tökéletes végeredményt látjuk, nem mindig árulják el a titkot.

Az alábbiakban olyan szépségtrükköket láthatunk, melyeket érdemes elsajátítani.

1.Tökéletes szemöldök

Igazán aránytalannak tűnhet az arcunk, ha a szemöldökünk nincs megfelelően ívelve. A legjobb, ha a szemöldök körüli részt is alapozzuk sminkelés előtt. Vegyük figyelembe, hogy mi a számunkra legtökéletesebb ív.

2.Alapozó

Egészen biztosan láttunk már rosszul alkalmazott alapozót. Az összhatás távolról tökéletes lehet, de, ha közelebb megyünk valakihez, kiábrándító a kitágult pórusokba beivódott alapozó. Ahhoz, hogy egyenletesen vigyük fel az alapozót, használjunk egy szivacsot, majd a kritikusabb részeket ecsettel egyenlítsük ki.

3.Kiskanál a sminkeléshez

Helyezzük a kiskanalat az arccsontunkra, és így tudni fogjuk, hogy melyik területre a legelőnyösebb alkalmaznunk a pirosítót, és hová jön az alapozó.

4.Kókuszolaj

A vegyi anyagokkal teli sminklemosó helyett használjunk inkább természetes vitaminokban, és antioxidánsokban gazdag kókuszolajat. Nem csak a sminket törölhetjük le segítségével, hanem ezzel egyidőben tápláljuk is az arcbőrünk.

5.Gyors hajmosás

Ha csak a haj tövénél kezdett zsírosodni a hajunk, és nincs időnk megmosni. Gyors megoldást jelenthet a száraz sampon használata.

6.Matt rúzs

A fényes ajkak már nem olyan népszerűek, mint régen. Sokkal divatosabb a matt smink. Miután kifestettük a szánkat, szórjuk be egy kevés púderrel, majd itassuk fel a fölösleget egy papírzsebkendővel.

7.Hibátlan manikűr

Mindössze annyit kell tennünk, hogy mielőtt kifestenénk a körmünk egy kevés vazelinnel kenegessük be a körömágyat, így ott nem fogja befogni a körömlakk.

8.Hajszárítás

Ha lehet, ne használjunk hajszárítót, hiszen ez nagymértékben roncsolja a hajat. Inkább a frissen megmosott hajunkat tekerjük egy pólóba, kössük meg, és maradjunk így néhány órán keresztül. Ha hullámos hajra vágyunk, akár egész éjszaka is így maradhatunk.

9.Szemöldök igazítás

Ha nincs időnk elmenni a kozmetikushoz, és nem olyan tökéletes a szemöldökünk, mint, ahogy elképzeltük, igazítsuk meg egy fekete, vagy barna szemceruzával. Csak vékonyan, természetesen, ne vigyük túlzásba.

10. Olívaolaj

Az olívaolaj a legjobb bőrápolási termék, számos kozmetikai készítmény helyettesíthetünk vele. Hatékony ránctalanító, és táplálja a bőrt.

Forrás: tudasfaja.com