A gyerekek spontán fogantatást követően, a várandósság 33. hetében, császármetszássel jöttek világra – hangzott el az M1 Híradójában.

Milán, Dávid, Márk és az édesanyjuk is jó egészségnek örvendenek. A három kisfiú közül ketten egypetéjű ikrek, harmadik testvérük pedig kétpetéjű ikertestvérük. Milán a legnagyobb baba a három kisfiú közül. Testvérei, Dávid és Márk 1460 és 1440 grammal születtek. Ha elérik a két kilós súlyt egy-két hét múlva haza is mehetnek.

A 25 éves édesanya, aki maga is a megyei kórházban dolgozik, elmondta, ez volt az első terhessége, és férjével együtt meglepődtek, mikor megtudták, hogy egyből három babájuk lesz. Természetesen sok segítséget és bíztatást kapnak a családtól, barátoktól és a kollégáktól is.

Nagy Gábor, a miskolci kórház szülészeti és nőgyógyászati osztályának osztályvezető főorvosa elmondta, a babák különlegesek, hiszen először csak ketten voltak. Az ikerterhesség egyik része ketté vált és ők egypetéjű ikerként fejlődtek tovább. Míg harmadik testvérük kétpetéjű ikerpárként fejlődött tovább.

A Miskolci Megyei Kórházban először sikerült megfigyelni olyan folyamatot, hogy az egyik petesejt a terhesség 3. és 9. napja között kettéválik és két egypetéjű iker baba fejlődik ki belőle.

Magyarországon spontán terhességek esetében nyolcezer szülésre jut egy hármasiker szülés. A lombikprogramnak köszönhetően viszont 2500 szülésenként jön világra egyszerre 3 baba. Egy két évvel ezelőtti statisztika szerint 2015-ben például 31 hármas iker született hazánkban.

Forrás: MTI / hirado.hu

Képek: blikk

ElőzőOrszágszerte tombol a szélvihar (+videó)
KövetkezőElkészült az idei első bor Sopronban
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. Hamarosan 10 éves lesz a Hirmagazin, és a magam részéről nagyon büszke vagyok rá, mert az eltelt időszakban sok olvasónak nyújtottunk minőségi olvasótájékoztatást, örömteli szórakozást és önfeledt pihenési lehetőséget tartalmainkkal! 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, novellákat és regényt is, most az újságírás lett a szenvedélyem! A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, vagy képe, videója, vagy csak egyszerűen szeretne megjeleníteni egy történetet, élményt, elmélkedést, .. szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, itt: [email protected]. Rendszeres olvasóinknak és olvasóinknak köszönöm a hűséget, a sok-sok kommentet, odafigyelést, és építő vagy akár dorgáló kritikákat is! Olvassatok tovább is minket és legyen szép napotok, életetek! Bognár Géza