A hétvégén és hétfőn viszonylag sok napsütésre számíthatunk, kedden azonban ismét borult idő ígérkezik némi lehűléssel.

Viszonylag sok napsütésre számíthatunk egészen keddig (Forrás: pharmacistontherocks.wordpress.com)

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint ma dél felől megnövekszik, és a Dunától keletre meg is vastagszik a felhőzet. Utóbbi területen erősen felhős lesz az ég, és csak késő délutántól csökken határozottan a felhőzet. Napközben előfordulhat eső, zápor, és akár egy-egy zivatar is. Az alacsonyszintű réteges felhőzet és a köd eltűnése után csak kevés gomoly- és fátyolfelhő zavarja a napsütést. Többfelé megerősödik a déli szél, és a Fertő környékén viharos lökések is előfordulhatnak. Nappal a legmelegebb órákban 24-29, éjszaka a leghűvösebb órákban pedig 16-21 fok várható.

Vasárnap napos idő ígérkezik fátyolfelhőkkel és gomolyfelhőkkel. A Dunántúlon estefelé néhol zápor, zivatar is kialakulhat. Többfelé megerősödik a déli, délkeleti szél, emellett a zivatarok környezetében is lehet szélerősödés. A hőmérséklet maximuma 26 és 31, a minimuma pedig 11 és 17 fok között valószínű.

Hétfőn is napos idő várható, általában kevés fátyolfelhő lesz az égen. Az ország nyugati részén kialakulhat zápor, zivatar is. Többfelé megerősödik a délkeleti, déli szél, emellett zivatar környezetében is lehet szélerősödés. A legmagasabb nappali hőmérséklet 27 és 32, a legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet pedig 14 és 20 fok között alakul.

Kedden már keleten is egyre több felhőre lehet számítani. Általában borult idő várható napközben, estefelé a nyugati területeken lehet szakadozottabb a felhőzet. Többfelé várható eső, zápor és helyenként zivatar is. Több helyen viharossá fokozódik az északnyugatira forduló szél. Nappal a legmelegebb órákban jellemzően 17 és 24, éjszaka a leghűvösebb órákban pedig 15 és 20 fok közötti hőmérsékletre számíthatunk.

Szerdán csökken a felhőzet, és gomolyfelhős, napos, csapadékmentes időre számíthatunk. Élénk, északon helyenként erős lesz a nyugati szél. A hőmérséklet maximuma 19 és 24, a minimuma pedig 8 és 13 fok között alakul.

Csütörtökön több órás napsütésre számíthatunk, amit követően délután és az esti órákban északnyugat felől megnövekszik a felhőzet, és kora este már eső, zápor is kialakulhat északnyugaton. Erős, helyenként viharos lesz a délnyugati szél, késő délutántól pedig többször viharos is lehet a Dunántúlon az északnyugati szél. Nappal a legmelegebb órákban 22 és 27, éjszaka a leghűvösebb órákban pedig 9 és 15 fok között várható a hőmérséklet.

Pénteken erősen felhős lesz az ég, estefelé az ország nyugati részén csökken a felhőzet. Több helyen is kialakulhat eső, illetve zápor. Az északnyugati, nyugati szél eleinte helyenként erős lesz. A legmagasabb nappali hőmérséklet 16 és 21, a legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet pedig 8 és 14 fok között alakul.

Forrás: MTI/eloben.hu, idojaras

ElőzőMeghalt Don Williams
KövetkezőNégy magyar érem a maratoni kajak-kenu vb szombati versenynapján
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. Hamarosan 10 éves lesz a Hirmagazin, és a magam részéről nagyon büszke vagyok rá, mert az eltelt időszakban sok olvasónak nyújtottunk minőségi olvasótájékoztatást, örömteli szórakozást és önfeledt pihenési lehetőséget tartalmainkkal! 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, novellákat és regényt is, most az újságírás lett a szenvedélyem! A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, vagy képe, videója, vagy csak egyszerűen szeretne megjeleníteni egy történetet, élményt, elmélkedést, .. szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, itt: [email protected]. Rendszeres olvasóinknak és olvasóinknak köszönöm a hűséget, a sok-sok kommentet, odafigyelést, és építő vagy akár dorgáló kritikákat is! Olvassatok tovább is minket és legyen szép napotok, életetek! Bognár Géza