A barcelonai gázolás fő gyanúsítottját kereső rendőrök lelőttek egy – látszólag robbanóövet viselő – férfit a várostól nyugatra. Több spanyol médiajelentés szerint a 22 éves Younes Abouyaaqoub, a csütörtöki gázolás fő gyanúsítottja a lelőtt férfi.

Helyi sajtójelentések szerint a Subirats térségébe vezető úton lőtték le a férfit. A rendőrség korábban megerősítette, hogy a 22 éves Younes Abouyaaqoubot keresik, aki a gyanú szerint azt a kisteherautót vezette, amely Barcelonában csütörtökön a tömegbe hajtott.

Több spanyol médiajelentés szerint a gyanúsított a lelőtt férfi, a spanyol rendőrség ezt azóta meg is erősítette.

Rendőrségi forrásokra hivatkozó sajtójelentések szerint a Subiratsnál célba vett férfi nem sokkal lelövése előtt azt kiáltotta: „Allahu Akbar”.

A rendőrségi művelet helyszíne Barcelonától megközelítőleg 40 kilométerre nyugatra volt. A gyanúsítottat előzőleg nagy erőkkel keresték, az El Mundo nevű lap azt írta, hogy egy benzinkút közelébe riasztották a rendőröket, mert ott egy olyan embert láttak, akire illett Younes Abouyaaqoub személyleírása.

A rendőrség közlése szerint a helyszínre tűzszerészeket is küldtek, akik egy robot segítségével ellenőrizték a robbanóövet – utóbbi egyébként jelentések szerint nem volt valódi.

A rendőrség egy korábbi sajtótájékoztatón elmondta, hogy Abouyaaqoub a támadás után gyalogosan menekült Barcelona külvárosi részébe, ahol ellopott egy autót. A spanyol média által közölt, egy biztonsági kamera által készített felvételen látni lehet azt is, ahogyan a férfi áthalad egy vásárlónegyeden nem sokkal a támadást követően.

A rendőrség közlése szerint nagyjából 90 perccel azt követően, hogy a tömegbe hajtott, Abouyaaqoub az egyetemi városrészbe menekült, és mielőtt a lopott autót otthagyta volna, áthajtott egy rendőrségi ellenőrzőponton is. Elképzelhető, hogy Franciaország területére is átment.

A lopott autó 34 éves vezetőjét, Pau Pérezt szúrt sebbel, holtan találták meg a hátsó ülésen. A meggyilkolt férfi volt a barcelonai, illetve az azt követő cambrilsi támadás tizenötödik halálos áldozata.

Hétfőn a hatóságok azt is elárulták, hogy „erős a gyanújuk” arra, hogy az az imám halt meg a Barcelonától délre, Alcanarban található és bombagyárként használt ingatlanban, aki feltehetőleg a támadást elkövető fiatal férfiakat radikalizálta. Az épületben egy robbanás történt a szerdai napon.

Forrás: bbc.com

Képek: eloben.hu, magyaridők, barcelona.org

 

Előző3 trendi tipp a kiegészítőkre!
KövetkezőAz amerikai haditengerészet átmenetileg felfüggeszti tevékenységét világszerte
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. Hamarosan 10 éves lesz a Hirmagazin, és a magam részéről nagyon büszke vagyok rá, mert az eltelt időszakban sok olvasónak nyújtottunk minőségi olvasótájékoztatást, örömteli szórakozást és önfeledt pihenési lehetőséget tartalmainkkal! 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, novellákat és regényt is, most az újságírás lett a szenvedélyem! A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, vagy képe, videója, vagy csak egyszerűen szeretne megjeleníteni egy történetet, élményt, elmélkedést, .. szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, itt: [email protected]. Rendszeres olvasóinknak és olvasóinknak köszönöm a hűséget, a sok-sok kommentet, odafigyelést, és építő vagy akár dorgáló kritikákat is! Olvassatok tovább is minket és legyen szép napotok, életetek! Bognár Géza