A közönség döntése alapján a debreceni ThermoDam hőszigetelő rendszereket gyártó cég Szárnyaló Debrecen című, a tűzből újjászülető főnixmadarat ábrázoló virágkocsija nyerte meg a 48. virágkarnevált – jelentették be vasárnap este a Nagyerdei Stadionban rendezett Karneváléj gálaműsor keretében.

A művészeti csoportok versenyét – a karneváli díszvendégekből álló zsűri döntése értelmében – a brémai Stelzen Art gólyalábas művészei kapták. A zsűri értékelésében külön kiemelte a német csoport ízléses jelmezeit, kreatív gondolkodásukat, művészeti alázatukat, és a kapcsolatkialakítást a közönséggel.

A Thermodam virágkocsija a hagyományos debreceni virágkarneválon 2017. augusztus 20-án. Hazai és külföldi táncosok, hagyományőrző csoportok kíséretében tizennégy feldíszített virágkocsi vonult végig a városban.


MTI Fotó: Czeglédi Zsolt

A győzteseknek a Herendi Porcelánmanufaktúra Zrt. egyedi gyártású, félmillió forint értékű porcelánserlegét Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere, Papp László, Debrecen polgármestere, és Simon Attila, a Herendi Porcelánmanufaktúra Zrt. vezérigazgatója adta át a teltházas Nagyerdei Stadionban.

Balog Zoltán köszöntőjében elismerően szólt arról, ahogy Debrecen őrzi az értékeit, “nem hagyja történelmét, kultúráját, nem hagyja a virágkarneválját, hanem folytatja, nem hagyja egyetemét, kollégiumát, egyházi közösségeit, iskoláit, nem hagyja polgárait magára, hanem gyarapítja, erősíti ezt a közösséget”. A miniszter kérte a helybelieket, hogy gyarapítsák a jövőben is Debrecent, mert “ez az egész magyar nemzetnek jót tesz”.

Büszkeség

Papp László arról beszélt, hogy a karneváli hét eseményei és “a mai nap bizonyítják, hogy Debrecen polgárai és a városba látogatók büszkék Magyarország történelmi múltjára, az ezeréves hagyományokra”. Szerinte a Kárpát-medencében nincs még egy város, amelyik olyan jelentőséget tulajdonít a Szent István-i ünnepkörnek, az államalapításnak, mint Debrecen.

A polgármestere köszönetet mondott mindazoknak, akik sokat dolgoztak a virágkarnevál sikeréért. A köszöntők és az ünnepélyes eredményhirdetés után 2000 külföldi és hazai táncos kíséretében a legnagyobb hazai sztárok léptek fel húszezer néző előtt a Nagyerdei Stadionban.

A 48. debreceni virágkarnevál az egyetem téren tűzijátékkal és éjszakai utcabállal ért véget.

További fotók:

Forrás: hirado.hu

Képek: MTI (Czeglédi Zsolt)

 

ElőzőEzen a héten ismét melegszik az idő
KövetkezőA Szigetet is megjárt Pink meglepő fotóját imádják az anyukák
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. Hamarosan 10 éves lesz a Hirmagazin, és a magam részéről nagyon büszke vagyok rá, mert az eltelt időszakban sok olvasónak nyújtottunk minőségi olvasótájékoztatást, örömteli szórakozást és önfeledt pihenési lehetőséget tartalmainkkal! 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, novellákat és regényt is, most az újságírás lett a szenvedélyem! A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, vagy képe, videója, vagy csak egyszerűen szeretne megjeleníteni egy történetet, élményt, elmélkedést, .. szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, itt: [email protected]. Rendszeres olvasóinknak és olvasóinknak köszönöm a hűséget, a sok-sok kommentet, odafigyelést, és építő vagy akár dorgáló kritikákat is! Olvassatok tovább is minket és legyen szép napotok, életetek! Bognár Géza